Au vrut sa interzica si FCSB | CSA a cerut OSIM sa nu inregistreze noua marca a lui Becali! Ce decizie a luat OSIM

Steaua csa steaua FCSB Gigi Becali osim Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Martie 2016, 17:53
Data actualizarii: Luni 14 Martie 2016, 18:16

Conflictul dintre CSA Steaua si FC Steaua Bucuresti SA (FCSB) a intrat in faza unui razboi rece. Cele doua parti par a fi departe de a ajunge la un consens, iar evaluarea marcii la 57.000.000 de euro a rasucit inca o data cheia in lacatul pus pe negocieri.

CSA Steaua a fost declaratat detinator de drept al brandului Steaua Bucuresti in urma cu mai bine de un an, iar de atunci campioana Romaniei la fotbal s-a vazut nevoita sa isi schimbe numele in FCSB.

In toata aceasta perioada, pe seama subiectului s-au iscat nenumarate discutii, iar cele doua parti au atacat si prin diferite contestatii, dar si prin declaratii publice.

Aflate intr-un "razboi rece", CSA si FCSB par a fi departe de un consens si dupa ce o firma angajata de prima dintre ele a evaluat marca FC Steaua Bucuresti la peste 50 de milioane de euro.

Chiar si asa, o veste surprinzatoare a venit in ultimele saptamani din partea reprezentantilor echipei de fotbal. Mai exact, Laurentiu Reghecampf a repetat ca "s-ar putea si ca spera ca cele doua parti sa ajunga pana la urma la o intelegere".

Numai ca, noteaza cotidianul Gazeta Sporturilor, planurile CSA au fost altele. Sursa citata a incercat sa blocheze la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) inregistrarea brandului FCSB de catre Gigi Becali.

Florin Talpan, juristul CSA, a facut o contestatie la cererea intocmita de Becali pentru inregistrarea marcii si a noii embleme a FCSB, argumentand ca atat denumirea, cat si emblema se confunda cu cele ale FC Steaua Bucuresti, avand elemente grafice, fonetice si conceptuale asemanatoare.

OSIM a respins insa contestatia si a inregistrat marca FCSB ca fiind proprietate a lui Gigi Becali.

"Nu exista niciun risc de confuzie din punct de vedere conceptual sau fonetic. Uitati-va pe desen, FCSB nu mi-a scris pe sigla Steaua. Scrie clar - FCSB. Nuantele culorilor sunt diferite. Ce sa mai, sunt diferite! Prin urmare marcile in cauza sunt diferite, neexistand risc de confuzie pentru consumator si nici risc de asociere", a spus Mitrita Hahue, seful Serviciului Marci si Indicatii Geografice, citat de cotidianul Gazeta Sporturilor.

"Nu s-a pus problema palmaresului"

De asemenea, directorul general al OSIM, Andrei Alexandru Ioan, a vorbit si el despre conflictul CSA - FCSB. Acesta a incercat sa lamureasca situatia din perspectiva OSIM, spunand ca singura decizie luata de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci a fost legata de emblema, nu si de palmares.

"Ca sa se inteleaga foarte clar. Noi discutam aici doar despre emblema. FCSB a inregistrat o marca total diferita fata de cea a celor de la CSA. FC Steaua Bucuresti SA a pierdut drepturile exclusive pentru marca in instanta, nu si palmaresul sau tot ce s-a mai discutat. OSIM a inregistrat marca FCSB, iar detinatorul are drepturi exclusive asupra ei si beneficiaza de protectie", a spus Andrei Alexandru Ioan.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!