Liga 1

Astra Giurgiu nu renunta si taie drastic salariile jucatorilor, chiar daca FIFPro considera masura ilegala! Cat vor incasa fotbalistii in urmatoarele 9 luni

Giurgiuvenii recurg si ei la reduceri salariale.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Aprilie 2020, 17:16
Data actualizarii: Sambata 11 Aprilie 2020, 17:21

Asa cum www.sport.ro a anuntat ieri, Astra Giurgiu s-a vazut in mijlocul unui scandal imens, in care sindicatul mondial al fotbalistilor, FIFPro, a intervenit si a spus ca masurile dictate de conducere sunt ilegale. Sefii de la Giurgiu ii informasera pe jucatori ca vor primi salariile pe ianuarie si februarie doar daca accepta scaderea salariala de 50% pe urmatoarele 9 luni.

"Jucatorii nu au fost platiti pe trei luni, ianuarie, februarie si martie, deci cu mult timp inaintea crizei aduse de Covid-19. Oferta este ilegala si imorala, iar acest abuz nu poate fi tolerat", au scris reprezentantii sindicatului intr-un comunicat de presa.

Sport.ro a obtinut, in exclusivitate, mesajul presedintelui clubului pentru jucatori. Dani Coman i-a instiintat azi pe fotbalisti ca situatia este una inedita si propune scaderea cu 50% a salariilor pentru urmatoarele 9 luni, incepand cu luna ianuarie, cu mentiunea ca salariile pe primele 2 luni ale anului vor fi platite imediat. 

"Salut, baieti! Cu privire la situatia inedita in care ne afla, datorita susepndarii tuturor activitatilor de orice fel, din cauza pandemiei de Covid-19, incercam sa gasim o solutie pentru a rezolva problema situatie financiare de la acest moment, astfel ca propunem:

- pentru lotul de fotbalisti ce evoleaza in Liga 1, precum si a staff-ului tehnic, reducerea salariilor cu 50% incepand cu luna ianuarie 2020 si pana in septembrie 2020 inclusiv, cu precizarea ca salariile pentru lunile ianuarie si februarie sa se plateasca imediat.

Vreau sa intelegeti ca doar astfel putem reusi sa depasim aceste momente extrem de grele in care ne aflam, fie ca vorbim din punct de vedere sportiv sau uman.

Va rog sa va ganditi bine si sa intelegeti ca alta solutie mai buna, in primul rand pentru voi si apoi pentru club, eu nu am gasit", este mesajul lui Dani Coman.

CITESTE SI

Modifică setările cookies