Asta le mai lipsea! Dinamo, amendată drastic de FRF înaintea începerii noului sezon din Superligă

Dinamo Comisia de Disciplină și Etică a FRF Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Iulie 2024, 10:13
Data actualizarii: Miercuri 10 Iulie 2024, 10:19

”Câinii” se pregătesc de viitoarea ediție de campionat, dar trag ponoasele barajului din ediția precedentă.

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a amendat-o pe Dinamo cu suma de 22.500 de lei pentru incidentele care au avut loc la meciul tur de baraj din sezonul precedent, cu FK Csikszereda.

”În temeiul art. 82/1 și 3a și c raportat  la  art. 83/2/b  din RD,  clubul SC Dinamo 1948  SA se sancționează  cu penalitate  sportivă  de 22.500  lei”, a anunțat FRF pe site-ul oficial.

Pentru ce a fost amendată Dinamo

”Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă și interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcție de circumstanțe măsura programării  jocurilor fără spectatori se poate aplica parțial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri” (art. 82/1)

”Comportamentul neregulamentar cuprinde

a. introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;

c. aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc” (art. 82/3a și c)

”Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat: 

b. introducerea și aprinderea în stadion a obiectelor și materialelor prevăzute în  art. 82, alin. 3, lit. a), se sancţionează cu penalitate sportivă de la 5.000 la 30.000  de lei. În cazul săvârșirii unei noi abateri de același tip, clubul se sancționează cu o penalitate majorată cu ½ față de sancțiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanționat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei.” (art. 83/2/b)

Dinamo va avea un nou sponsor

”Dinamo 1948, Win2 și 7777 Gaming au decis, de comun acord, să rezilieze parteneriatul care a funcționat în sezonul 2023-2024.

Suntem în discuții avansate pentru a semna un contract care să facă cinste clubului nostru, dar să și reflecte obiectivele sportive stabilite pentru actualul sezon.

Numele noului sponsor, cu o rezonanță semnificativă pe plan intern și internațional, va fi anunțat în perioada următoare, în cadrul unui eveniment la care vor fi invitați, alături de reprezentanții presei și fanii dinamoviști, cei care au făcut posibilă reconstrucția din temelii a clubului nostru”, a postat Dinamo pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Transferurile lui Dinamo din această vară

Alexandru Roșca (Șelimbăr / 25.000 de euro)

Kennedy Boateng (Austria Lustenau / gratis)

Cătălin Cîrjan (Arsenal / gratis)

Adrian Caragea (Sassuolo / gratis)

Cristian Licsandru (CS Tunari / gratis)

Raul Rotund (FCU Cluj / gratis)

Darius Gavrilă (promovat de la juniori)

Răzvan Pașcalău (Lecce / gratis)

Raul Opruț (KV Kortrijk / împrumutat)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!