5 asemanari socante intre moartea lui Ekeng si cea a lui Marc-Vivien Foe, un alt camerunez ce a murit pe teren in 2003. Ce i-a spus Foe antrenorului cu cate minute inainte

5 asemanari socante intre moartea lui Ekeng si cea a lui Marc-Vivien Foe, un alt camerunez ce a murit pe teren in 2003. Ce i-a spus Foe antrenorului cu cate minute inainte

Cazul lui Foe este asemanator cu cel al lui Ekeng.

Moartea lui Ekeng vine la 13 ani de la un incident similar cu un alt camerunez. Marc-Vivien Foe a murit in 2003, dupa ce s-a prabusit pe teren fara sa fie atins de vreun jucator, la fel ca in cazul dinamovistului. Tragedia lui Ekeng s-a petrecut in minutul 70, iar Foe s-a prabusit in minutul 72 al meciului! Foe avea cu 2 ani mai mult decat Ekeng, fiind in varsta de 28 de ani in momentul tragediei. Acesta a decedat intr-un meci dintre Camerun si Columbia, ce avea loc la Lyon, pe Stade de Gerland, in Cupa Confederatiilor.

Medicii i-au facut manevre de resuscitare chiar pe teren si in continuare pe marginea terenului, acolo unde i-au pus masca de oxigen si i-au facut resuscitare gura la gura. Dupa 45 de minute, Foe a fost dus la urgente la spitalul Gerland, fiind inca in viata, insa a murit la scurt timp de la aducerea la spital.

Culmea este ca Winfried Schafer a vrut sa il schimbe cu cateva minute inainte de tragedie, vazandu-l ca este epuizat si ca abia se misca in teren, insa Foe i-a transmis acestuia ca este OK si ca vrea sa continue meciul.

Asemanari Ekeng - Foe

 

  • - ambii erau camerunezi
  • - ambii au cazut fara sa fie loviti de adversari
  • - ambii jucau pe postul de mijlocasi centrali
  • - Ekeng avea 26 de ani, Foe 28 de ani
  • - Ekeng s-a prabusit in minutul 70, Foe in minutul 72
VIDEO PROTVPLUS.RO

2020, un an negru. Câte mii de români ar fi murit de Covid fără să se ştie
BRAT
Modifică setările cookies