Anuntul facut de OSIM despre marca Steaua, schimbarea numelui clubului si PALMARESUL actual

Anuntul facut de OSIM despre marca Steaua, schimbarea numelui clubului si PALMARESUL actual

Reprezentantul OSIM, Ovidiu Dinescu, a declarat ca schimbarea numelui echipei Steaua nu face obiectul hotararii inaltei Curti de Casatie si Justitie, care se refera strict la anularea marcii detinute de FC Steaua.

Pentru ca marca Steaua, detinuta de Clubul Sportiv al Armatei Steaua, sa poata fi extinsa si asupra numelui comercial al FC Steaua, gruparea cadrul MApN va trebui sa actioneze in instanta clubul de fotbal patronat de Gigi Becali, a mentionat reprezentantul OSIM.

"Schimbarea numelui echipei nu face obiectul hotararii instantei si nici a numelui societatii comerciale. Daca cineva va dori chestia asta va trebui sa faca o alta actiune. Dar hotararea instantei spune clar ca se anuleaza aceasta marca. Atat. Ca si consecinte asupra numelui comercial nu cred ca va putea avea vreo influenta. Referitor la CSA Steaua, nu vorbim de aceeasi marca. Odata ce o inregistrare a fost anulata, declaratia reprezentantilor CSA Steaua are la baza o alta marca. Nu este aceeasi marca. Este posibil insa ca CSA Steaua sa ceara interzicerea folosirii numelui. Din punctul meu de vedere, ei pot face orice, sunt titularii marcii care a mai ramas inregistrata cu denumirea Steaua si daca vor ca acest drept sa se extinda si asupra numelui comercial trebuie sa actioneze in instanta pentru obtinerea acestui fapt. Pentru ca o influenta directa a hotararii de ieri asupra acestui fapt eu nu vad sa existe", a declarat Dinescu, pentru MEDIAFAX.

Reprezentantul OSIM a precizat ca CSA Steaua a ramas in acest moment unicul detinator al unei marci cu numele Steaua, care are drepturi exclusive asupra acesteia: "S-a anulat inregistrarea marcii. Asta inseamna ca persoana care pana ieri era titular si avea drept exclusiv de utilizare a marcii exclusive a pierdut-o. Clubul lui Becali a pierdut acest drept exclusiv asupra marcii. Nu discutam despre aceeasi marca, exista mai multe marci Steaua, se poate verifica pe baza noastra de date. si Clubul Sportiv al Armatei Steaua are o marca Steaua, dar nu a facut obiectul acestei hotarari. in aceste conditii, combinand efectele hotararii instantei privind anularea inregistrarea marcii Steaua, aflata in proprietatea FC Steaua, cu existenta unei alte marci inregistrate, aflate in propietatea Clubului Sportiv al Armatei Steaua, consecinta pe piata este ca numai CSA Steaua are acum niste drepturi exclusive asupra unor marci care contin cuvantul Steaua".

Ovidiu Dinescu a declarat ca marca detinuta de FC Steaua va fi radiata din registrul marcilor dupa publicarea motivarii deciziei ICCJ. "Dupa stiinta mea, nu mai exista alte persoane care detin marci cu numele Steaua. CSA Steaua detine marca Steaua, fara alte elemente. Pentru clasele de produse si servicii relevante e posibil sa mai existe, poate Steaua fara nume sau, eu stiu, altceva. Dar nu e relevant pentru subiectul in cauza. in momentul in care va aparea motivarea instantei, oficiul va publica in buletin aceasta decizie si marca va fi radiata din registrul marcilor", a mai spus Dinescu.

La randul sau, directorul general OSIM, Alexandru Ioan Andrei, a declarat, tot joi, pentru MEDIAFAX, ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu va avea efect asupra palmaresului clubului. "In mare aceasta hotarare nu are efect asupra palmaresului clubului. Are efect doar asupra dreptului exclusiv de folosire a siglei si numelui Steaua Bucuresti. Sigla este inregistrata la noi ca si marca. Practic, acum s-a pierdut dreptul de folosire exclusiva a acelei marci, dar asta nu inseamna ca nu poate sa o foloseasca. Dar o poate folosi si o alta persoana, fara a i se interzice acest drept. Steaua nu va fi obligata sa-si schimbe numele, dar nu va mai fi sub protectia legii. Ca exemplu, poate veni o alta firma care sa foloseasca aceasta marca pentru un alt produs", a declarat directorul Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci.

In aprilie 2012, Tribunalul Bucuresti respingea cererea Clubului Sportiv al Armatei de anulare a marcii Steaua, inregistrata la OSIM de clubul lui Gigi Becali. Acesta decizie a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care a mentinut-o, printr-o sentinta data in decembrie 2013.

Dosarul a ajuns la Instanta suprema, iar aceasta a anulat, miercuri, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, prin decizia de miercuri, marca Steaua Bucuresti inregistrata sub nr. 061735 in 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA.

In aceasta vara, CSA Steaua a obtinut de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) certificatul de inregistrare al unei marci Steaua Bucuresti.

Citeste si:Steauaosim
VIDEO PROTVPLUS.RO

Bugetul Bucureștiului, diminuat cu un miliard de lei. Ce modificări s-au făcut
BRAT
Modifică setările cookies