Adrian Mititelu are o sugestie inedită cu privire la regula U21: „Dacă se face, în doi-trei ani se văd rezultate”

Adrian Mititelu regula u21 Superliga Superliga Adrian Mititelu
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2023, 21:11
Data actualizarii: Vineri 30 Iunie 2023, 21:11

În sezonul 2023/24, echipele din primul eșalon al României, Superliga, vor fi obligate să țină în teren pe tot parcursul partidelor un jucător under, născut după 1 ianuarie 2002. Asta înseamnă că regula U21 va crea dificultăți majore mai multor formații din campionat.

Iar în urmă cu câteva zile, Gigi Becali, patronul FCSB, a fost vulcanic la adresa Federației Române de Fotbal și a jignit mai mulți conducători de cluburi din Superliga României, după ce nu a fost susținut în eliminarea regulii U21.

Adrian Mititelu are o sugestie inedită cu privire la regula U21: „Dacă se face, în doi-trei ani se văd rezultate”

Adrian Mititelu, finanțatorul lui FCU Craiova, a fost printre cei care au fost de acord cu eliminarea regulii U21. Totuși, patronul a precizat că a fost unul dintre ce mai mari susținători ai directivei respective, însă și-a dat seama că nu funcționează întocmai cum e la noi în campionat.

Astfel, afaceristul a evidențiat că un campionat de tineret în România ar fi cel mai bun lucru pentru tinerii jucători.

„Eu am fost unul dintre cei mai mari susținători ai regulii U21, dar mi-am dat seama că nu funcționează. Singura soluție este campionatul național de tineret. Dacă se face, se vor vedea în doi-trei ani rezultatele.

S-ar crea echipe competitive, ritmul de joc ar fi mult mai mare, vor fi meciuri mult mai tari și jucătorii vor crește sănătos”, a spus Adrian Mititelu, potrivit DigiSport.

Gigi Becali, jigniri la foc continuu către câțiva patroni din Liga 1. A scos o listă și a tunat: "Sclavi, trădători!" Cine l-a enervat și de ce

Patronul de la FCSB a ajuns marți dimineață, în jurul orei 11:00, la sediul LPF, înaintea începerii Adunării Generale. Omul de afaceri care conduce vicecampioana FCSB a vrut să se convingă că reprezentanții cluburilor vor face front comun cu el în încercarea de schimba regula U21. Luni, cu o zi înainte de reuniunea de la sediul păstorit de Gino Iorgulescu, Becali spunea că toate cluburile vor fi de acord cu inițiativa sa.

"Eu am venit să văd cu ochii mei, să văd ce se întâmplă și cum. Atunci eram la pușcărie, când au votat de capul lor. Locul trei cu locul șapte, U21, au făcut ce au vrut, nu le-a contestat nimeni. 

Am vrut să văd sclavii, dacă există. Și am vrut să văd cine sunt trădătorii și dacă sunt. Eu ce am vrut, nu am putut să realizez. Nu se poate rezolva. Prima dată au spus că propunem.. Le-am zis să spună spre înștiințare. Că nu îî propunem noi lui Burleanu, îi spunem", și-a început Becali tirada, în fața sediului Ligii Profesioniste de Fotbal. 

Am văzut sclavii... FC Steaua prima, e stăpân. Eu nu înduplec. Nu trebuie să explici cuiva dacă ai jucători tineri că îi bagi sau nu. 

FC Universitatea Craiova? Stăpân! FC Voluntari zice nu.. sclav și trădător! Deci cine e stăpân acolo e sclav și trădător.

CFR Cluj e stăpân, a zis da. FC Botoșani, stăpân. Oțelul Galați, trădător și sclav. Sclavii au primit un telefon... ne dăm bine cu federația. Dinamo, sclavi. Iacob Vlad, sclav.. zice că nu. Vor să fie obligați. Craiova (Mititelu), stăpân. Le-am zis sclavilor în față, de 1.000 de ori plec cu Mititelu la război.

Petrolul, sclav. Hermannstadt, stăpân. UTA, sclav. Zice nu sunt de acord. U Cluj, sclav. Poli Iași, stăpân. FC Rapid, sclav. Nenea Șucu, sclav. Se dă patron și deștept pe la televizor", a declarat Becali, marți, la sediul LPF. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!