Actionarii Petrolului, trimisi in judecata pentru evaziune fiscala! Dan Capra isi poate petrece urmatoarea perioada in arest la domicilui, DIICOT a facut recurs

Actionarii Petrolului, trimisi in judecata pentru evaziune fiscala! Dan Capra isi poate petrece urmatoarea perioada in arest la domicilui, DIICOT a facut recurs

Clubul Petrolul Ploiesti apare si el in dosar!

Actionarii Petrolul Ploiesti, Daniel si Nicolae Capra, si Marius Bucuroiu, au fost trimisi in judecata pentru evaziune fiscala, in dosarul de la Tribunalul Prahova fiind inculpate 16 persoane, un numar de 14 firme, intre care SC Fotbal Club Petrolul SA, figurand ca parti responsabile civilmente.

Procurorii DIICOT Ploiesti i-au trimis in judecata pe actionarii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, fratii Daniel si Nicolae Capra, si pe Marius Bucuroiu, actionar si director general al clubului ploiestean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In dosarul aflat pe rolul Tribunalului Prahova, 16 persoane sunt inculpate in acest dosar sub acuzatia de evaziune fiscala. Intre cei 16 inculpati figureaza, pe langa cei trei actionari ai FC Petrolul Ploiesti, sotiile acestora.

De asemenea, in dosar apar, ca parti responsabile civilmente, 14 societati comerciale, intre care si SC Fotbal Club Petrolul SA. De asemenea, Ministerul Finantelor Publice s-a constituit parte civila in proces.

Dosarul in care actionarii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti au fost inculpati pentru evaziune fiscala a fost trimis la instanta de judecata la mai putin de o luna de la momentul la care cei trei, respectiv Daniel Capra, Nicolae Capra si Marius Bucuroiu au fost arestati preventiv alaturi de alte patru persoane sub acuzatiile de infractiunile de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.

In cadrul dosarului de fond, Tribunalul Prahova a dispus, luni seara, inlocuirea arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu pentru cei trei actionari principali ai clubului ploiestean si pentru alti trei inculpati, iar pentru cel de-al saptelea inculpat arestat in dosar instanta a dispus punerea sub control judiciar.

Seful DIICOT Ploiesti, procurorul Ionut Botnaru, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca DIICOT a contestat decizia luata luni de Tribunalul Prahova privind scoaterea din arest a inculpatilor din acest dosar.

Patronii clubului de Fotbal Petrolul Ploiesti si ceilalti inculpati din acest dosar sunt acuzati ca au creat un circuit economic fictiv prin care au adus un prejudiciu de 15.400.000 de euro prin actiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.

Conform procurorilor, faptele cercetate in acest dosar deschis de DIICOT au avut loc incepand cu anul 2012, an in care, in luna februarie, omul de afaceri Daniel Capra a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, care apartinea, in documente, Societatii Comerciale ”F.C. Petrolul Ploiesti” SA, detinuta, ca actionar majoritar, de Federatia Sindicatelor Libere din Petrol si la care erau actionari, cu cate o actiune, si Liviu Luca, Florin Bercea si Eduard Alexandru. Societatea era sustinuta in cea mai mare parte din bani publici proveniti de la bugetul municipiului Ploiesti.

Directia Generala Antifrauda este cea care a sesizat DIICOT despre faptele suspectate in acest dosar, conform unor surse lucratorii Antifrauda ridicand, anterior, in mai multe randuri, documente fiscale ale clubului de fotbal din Ploiesti.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Premierul Florin Cîţu: ”România va depune la Bruxelles un PNRR cu suma de 29,2 miliarde de euro”
BRAT
Modifică setările cookies