Rapid Nicolae Vasile Superliga

A scapat de Rapid, dar vrea tot in Giulesti! Pustiul Nicolae Vasile si "farmecul vietii": "Astept oferta, trebuie sa NE salvam"

Pustiul Nicolae Vasile, titularul postului de fundas stanga in ultimul sezon, a fost declarat liber de contract de LPF, dar vrea sa semneze tot cu Rapidul.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Iulie 2014, 14:55
Data actualizarii: Miercuri 30 Iulie 2014, 16:12

Nicolae Vasile, tanarul fundas de banda stanga al Rapidului, care a impresionat in ultimul an si care a intrat in atentia unor cluburi din Italia, Grecia si Olanda, printre care si Lazio Roma, a scapat de chinul din Giulesti.

Titular in ultimul an, pustiul a contribuit la promovarea echipei in prima liga, insa nu a incasat niciun ban in ultimele luni.

Neplatit de o lunga perioada, fundasul de 18 ani s-a terminat in aceasta vara contractul de junior si ar fi trebuit sa semneze un contract de jucator profesionist. Cu toate acestea, tanarul nu s-a inteles cu administratorul judiciar Cristina Andronache, iar LPF l-a declarat liber de contract.

Chiar daca a scapat de chinul din Giulesti si isi poate cauta o echipa care sa-i asigure conditii profesioniste, pustiul spune ca va merge sa negocieze tot cu Rapidul.

"Da, e adevarat! Ieri am fost declarat liber de contract de Comisia de Solutionare a Litigiilor. Imi pare foarte bine, asa poate voi avea si eu ocazia sa joc, pentru ca deja am ratat startul campionatului. Eu m-am antrenat singur, nu e la fel ca atunci cand o faci cu echipa, dar asta este.

Ma duc sa negociez cu Valerii Moraru si am mare incredere ca el va tine Rapidul pe linia de plutire. Sper, ca de la sfarsitul acestei saptamani, sa ma pot antrena cu echipa.

Imi pare foarte rau ca am ratat meciurile cu Steaua, ar fi fost importante pentru mine. Desi toti ne vad retrogradati, eu sunt convins ca ne vom clasa pe la mijlocul clasamentului", a spus Nicolae Vasile, citat de cotidianul Gazeta Sporturilor.

In varsta de 18 ani, Nicolae Vasile a jucat 25 de meciuri in editia trecuta de campionat, la finalul careia a reusit sa promoveze cu Rapidul in Liga I.

Conducerea Rapidului anunta: "Nu e liber de contract"

In timp ce Nicolae Vasile anunta ca a fost declarat liber de contract, conducerea clubului din Giulesti spune, intr-un comunicat oficial, ca fundasul apartite formatiei "cu statutul de fotbalist amator".

"Probabil aflat in necunostinta de cauza, Vasile Nicolae sustine ca este liber de contract, declaratie in totala neconcordanta cu realitatea. Intr-adevar, cererea (n.r. - clubului Rapid) de suspendare pe o perioada de doi ani a fost respinsa de Comisia de Fond (n.r. - Comisia de Disciplina), insa in acest moment jucatorul Vasile Nicolae apartine clubului cu statutul de jucator amator", mentioneaza oficialii rapidisti.

De asemenea, FC Rapid precizeaza ca LPF nu poate inregistra un alt contract al fotbalistului pana la solutionarea irevocabila a litigiului cu acesta. "In plus, FC Rapid a declarat recurs impotriva hotararii Comisiei de Disciplina considerand solutia ca fiind netemeinica si nelegala. Comisia de Recurs este cea in masura sa decida. Se impune sa precizăm ca Fotbal Club Rapid a solicitat comisiilor sportive sa ia act ca jucatorul se afla in litigiu cu clubul, impediment legal pentru a se putea inregistra un alt contract până la solutionarea irevocabila a litigiului", se arata in comunicatul citat.

Fundasul stanga Nicolae Vasile se afla in litigiu cu conducerea dupa ce a refuzat sa semneze contractul de jucator profesionist in termenii propusi de club. In varstă de 18 ani, Vasile este obligat conform regulamentelor sa semneze un contract de profesionist cu gruparea la care a activat ca junior.

"Inainte de terminarea perioadei junioratului (n.r. - 19 ani) jucatorul este obligat sa incheie un contract cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv, pe o durata de maxim 5 ani, numai in situatia in care clubul respectiv ii propune sa incheie un contract si ii garanteaza un venit lunar minim net de 1.800 lei", se mentioneaza la articolul 14, alineatul 2 al Regulamentului privind Statutul si Transferul Jucatorilor de Fotbal".

Modifică setările cookies