GALERIE FOTO A fost pusă în circulație garnitura de metrou ”Rapid 100”: ”Nu e niciun fel de problemă că vor merge cu el steliști și dinamoviști”

Rapid bogdan vasiliu Daniel Niculae Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Iunie 2023, 15:20
Data actualizarii: Vineri 23 Iunie 2023, 15:20

Compania Metrorex a pus, vineri, în circulaţie garnitura de metrou "Rapid 100" cu ocazia centenarului clubului giuleştean, aceasta urmând să circule până la sfârşitul acestui an pe magistralele 1 şi 3.

Primii călători ai garniturii de metrou au fost preşedintele FC Rapid, Daniel Niculae, preşedintele CS Rapid, Bogdan Vasiliu, şi Violeta Beclea, vicecampioană olimpică la Sydney 2000, în cadrul evenimentului desfăşurat în staţia Crângaşi.

Garnitura este colantată atât pe interior, cât şi pe exterior cu imagini ale unor sportivi emblematici ai clubului Rapidului de la toate disciplinele, precum şi cu momente importante din istoria grupării giuleştene. Totodată, Metrorex va comercializa şi cartele de călătorie inscripţionate cu însemnele clubului Rapid.

Daniel Niculae: ”Nu e niciun fel de problemă că vor merge cu acest metrou fanii steliști și dinamoviști”

Preşedintele FC Rapid, Daniel Niculae, a declarat că suporterii vor avea ocazia să călătorească în timp cu metroul în istoria de 100 de ani a grupării alb-vişinii.

"Ne întoarcem în timp, dar nu e nicio ruşine să mergi cu metroul, cu tramvaiul... din contră, într-un oraş precum Bucureştiul scuteşti mult timp să mergi cu transportul în comun. Mă bucur că suporterii rapidişti vor călători cu acest metrou în timp, în istoria de 100 de ani a Rapidului.

Nu e niciun fel de problemă că vor merge cu acest metrou şi fanii stelişti sau dinamovişti, se vor încărca şi ei cu această istorie a Rapidului. Noi suntem la 100 de ani, ei mai au până ajung la anii ăştia. Ar trebui să fie o bucurie naţională 100 de ani pentru un club de talia Rapidului. Sigur nu vor fi vandalizate pozele din acest metrou, centenarul Rapidului este tratat cu respect chiar şi de rivali", a spus el.

"O să-i aducem şi pe jucători să vadă metroul. Îmi aduc aminte că domnul Copos (n.r. - fostul patron al FC Rapid, George Copos) a spus că ne duce în mină, era o pedeapsă înaintea unui meci cu Dinamo, pe care însă l-am câştigat. Însă noi vrem să îi aducem aici, la metrou, pentru că mulţi jucători nu ştiu ce înseamnă Bucureştiul şi poate ar fi un lucru interesant şi pentru ei. Până la urmă, metroul e o variantă de deplasare mult mai rapidă decât maşina personală. Dacă luăm titlul în sezonul acesta am putea să sărbătorim cu metroul... cu autocarul descoperit nu prea mai e la modă", a adăugat Niculae.

Preşedintele a menţionat că organizarea sărbătorii centenarului clubului a fost dificilă din cauza faptului că Stadionul Giuleşti găzduieşte în această perioadă partide din cadrul Campionatului European U21. "Am îmbătrânit 100 de ani în ultima lună. A fost o greşeală enormă cedarea stadionului pentru organizarea Campionatului European de tineret. Însă aşa au fost lucrurile, suntem nevoiţi să ne conformăm. Din fericire, am reuşit să primim totuşi stadionul de la UEFA pentru fix 24 de ore. E o muncă titanică pentru acest centenar", a explicat Niculae.

Fosta atletă Violeta Beclea a afirmat la rândul ei că i-a făcut plăcere să meargă cu garnitura de metrou colantată cu imagini din istoria clubului Rapid: "E o senzaţie minunată ţinând cont că eu de obicei nu prea merg cu metroul. Nu mai mersesem de foarte multă vreme cu metroul. Dar circulând acum cu garnitura aceasta dedicată clubului Rapid pot spune că e o senzaţie minunată. Am găsit şi fotografia mea în interiorul metroului. Îmi face plăcere să mă raportez la Rapid, clubul în care m-am format şi am evoluat".

La sfârşitul lunii ianuarie, CFR Călători a pus în circulaţie locomotiva "Rapid 100" cu ocazia centenarului clubului giuleştean, primul drum al acesteia fiind pe ruta Bucureşti - Constanţa.

Agerpres.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!