Prime RECORD in Karate! Sportivii vor putea lua mai multi bani decat fotbalistii! Vezi cat castiga pentru o medalie de aur

Prime RECORD in Karate! Sportivii vor putea lua mai multi bani decat fotbalistii! Vezi cat castiga pentru o medalie de aur

►PRO TV prezinta: Petrolul - Astra, miercuri 20:30 si Steaua - Dinamo, joi 20:30! Fotbal pentru toata lumea!

Federatia Romana de Karate a stabilit un sistem de premiere foarte ridicat pentru viitoarele performante. Astfel, pentru prima data in istoria Karate-ului din Romania, un sportiv poate castiga peste 20.000 de euro intr-un singur an, doar din competitii.

Premierea a fost impartita in 3 grupe "valorice", in functie de importanta competitiei. Astfel, pentru Campionatul Balcanic, primele la seniori variaza intre 750 si 3500 de euro iar la Campionatul European, intre 4.000 si 12.500 de euro. Potul cel mare poate fi incasat pentru o clasare buna la un Campionat Mondial, acolo unde se pot castiga intre 6.000 si 20.000 de euro.

Valoarea premierilor a fost hotarata in Sedinta de Comitet Director din data de 22 martie, ca urmare a propunerii inaintate de catre Presedintele Federatiei Romane de Karate, Lucian Baroiu, anunta FRK intr-un comunicat oficial.

Pana acum, Romania nu a reusit sa ajunga mai sus de locul 3 intr-un campionat European sau Mondial.

Romania a obtinut in peste 20 de ani de participari la competitii doar 4 medalii de bronz, la proba de Kumite seniori feminin, 3 prin Stefania Sandu (2001, 2002 si 2009), cel mai titrat sportiv din Karate-ul romanesc, legitimata la Rapid Bucuresti (in trecut) si Sportul Studentesc, si una prin Claudia Nitu (2008), sportiva legitimata la Dinamo Bucuresti. La masculin, Romania nu a reusit sa castige decat o medalie de bronz, la Campionatul Balcanic din 2013, prin Cristian Mihalache, sportiv legitimat la Scorpionul Bucuresti/Dinamo Bucuresti, rezultatul fiind insa la juniori.


Tanara generatie a Romaniei

 

Lucian Baroiu: "Premiile vor fi castigate in 3-4 ani, de catre noua generatie"

De unde v-a venit aceasta idee, de a oferi premii atat de mari?
Este o nebunie pe care o am de cand eram sportiv, mereu mi-am dorit sa castig banii astia dar nu am avut ocazia. Ideea e venita din fotbal, oferim premii la victorie si la castigarea trofeelor importante.

Cand va ajunge Romania sa castige premiul cel mare si care sunt favoritii?
Nu exista favoriti, cine va trata serios problema va ajunge in top. Sportivii cu sanse sunt cei din noua generatie, cei in varsta de 20-23 de ani, pe acolo. Eu cred ca aceste premii vor fi luate in 3-4 ani, cu o pregatire si cu un sistem bine pus la punct. Federatia a stabilit niste competitii interne si internationale, ca un sistem de verificare si pregatire a sportivilor de lot. Pentru a accede la lot trebuie sa ia puncte la aceasta competitie, e un clasament ca la tenis, cu puncte, victorii, antrenorii tin cont de acest lucru.


Stefania Sandu (stanga), Lucian Baroiu - presedintele FRK si Claudia Nitu (dreapta)

Sistemul de premiere:

 

Sursa Foto: Jass Entertainment & Events

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 10 judeţe şi Cod galben în 15 judeţe, până miercuri la miezul nopţii
BRAT
Modifică setările cookies