Meci de box EXPLOZIV la 21:30: Jo Jo Dan se bate cu 2 titluri pe masa! Vezi care sunt cele mai tari 5 meciuri de titlu din istoria boxului romanesc

Autor: Sport.ro
Duminica 15 Decembrie 2013, 19:38

	Meci de box EXPLOZIV la 21:30: Jo Jo Dan se bate cu 2 titluri pe masa! Vezi care sunt cele mai tari 5 meciuri de titlu din istoria boxului romanesc

► Vineri 21:00, in direct SPORT.RO: "Pe urmele lui Klitschko"! Ciocan vs Johnson in main event, LIVE PRO TV 22:45!

JoJo Dan se bate duminica de la 21:30 pe Sport.ro pentru 2 centuri! Daca il bate pe Kevin Bizier, romanul va aduce acasa titlul mondial NABA si titlul inter-continentatl IBF.

JoJo il intalneste pe Kevin Bizier, un canadian cu un palmares de exceptie, 21 de victorii, din care 14 prin KO, si doar 1 infrangere.

Canadianul vine dupa 2 meciuri in fata unor boxeri cu experienta foarte mare, Nate Campbell (36 de victorii in 46 de meciuri) si Giuseppe Lauri (53 de victorii in 67 de meciurui), in timp ce JoJo lupta pentru prima data pentru o centura dupa ce a pierdut titlul WBC in fata lui Selcuk Aydin, in noiembrie 2011.

Romanul si-a reconstruit palmaresul dupa 2 victorii la rand, in fata lui Franklin Gonzalez, prin KO, si in fata lui Damian Frias, prin decizie unanima, si se pregateste de una dintre cele mai tari seri din boxul romanesc!

TOP 5 MECIURI DE TITLU PENTRU BOXERI ROMANI

Leonard Doroftei vs Gatti

Cel mai tare meci de titlu din istoria Romaniei este de departe intalnirea lui Doroftei cu Gatti. Leonard era pe atunci unul dintre cei mai buni boxeri din lume, neinvins, iar meciul cu Mayweather era pe masa daca il batea pe Gatti. De altfel, singura infrangere din cariera lui Doroftei a venit in urma unui croseu de dreapta trimis la ficat de Gatti, unul dintre cei mai spectaculosi si mai buni boxeri din ultimii 20 de ani.

Doroftei a pierdut meciul in care a fost acuzat si de blat, insa acesta s-a aparat: "Daca am facut blat cu Gatti inseamna ca sunt smecher. Am luat cateva mii de dolari pe secunda", a spus acesta.

Lucian Bute vs Carl Froch

Un alt meci de titlu dureros ca rezultat a fost cel dintre Lucian Bute si Carl Froch! Cel mai tare meci din cariera lui Bute s-a terminat dureros pentru campionul nostru, cu un KO, primul suferit in cariera!

Bute si-a pierdut titlul IBF, pe care l-a cucerit in 2007 si pe care l-a aparat timp de aproape 6 ani. Lucian a revenit cu o victorie in fata lui Denis Grachev iar acum se pregateste de un meci demential cu Jean Pascal, nemesisul lui Adrian Diaconu!

Leonard Doroftei vs Spadafora

Al treilea meci in topul celor mai tari meciuri de box este cel dintre Doroftei si Spadafora. Acesta din urma era considerat la acea vreme cel mai bun boxer in ascensiune, alaturi de Floyd Mayweather. De altfel, cei doi alaturi de Doroftei, erau printre cei mai apreciati boxeri ai momentului.

Confruntarea dintre cei doi a fost foarte stransa, cei trei arbitri ai meciului vazand rezultatul in mod diferit. Unul dintre ei i-a dat victoria lui Spadafora, unul lui Doroftei, iar al treilea a decis egalitate, asa ca meciul a fost declarat nul, fiecare ramanand cu centurile avute in palmares.


Adrian Diaconu vs Jean Pascal

Ascensiunea fulminanta a lui Adrian Diaconu, supranumit "Tyson cel alb" la un momentdat, a fost stopata de Jean Pascal. Canadianul a reusit sa il bata de 2 ori pe Diaconu, in interval de 6 luni, castigand si aparand titlul WBC! Chiar daca a fost invins, meciul lui Diaconu a fost unul dintre cele mai tari din istoria boxului romanesc, "Rechinul" fiind aproape de una dintre cele mai de pret centuri din box!

Din pacate pentru noi, Diaconu a mai disputat doar 2 meciuri dupa cele 2 infrangeri cu Pascal, o victorie cu Omar Sheika si o infrangere cu Chad Dawson!

Cristian Ciocan vs Leif Larsen

Ciocan este singurul greu din boxul romanesce ce a reusit sa puna mana pe o centura importanta in ultimii ani. "The Hammer" l-a batut pe Danny Williams in februarie si a cucerit titlul european WBO, pe care il va pune in joc cu Kevin Johnson, pe 20 decembrie anul acesta, intr-o gala transmisa in direct de ProTV.
 

Decretul privind desemnarea lui Florin Cîţu ca premier, publicat în Monitorul Oficial
BRAT