Se scrie istorie la Jocurile Olimpice! Prima sportivă transgender care și-a asigurat o medalie olimpică 

Jocurile Olimpice Canada fotbal feminin Suedia Jocurile Olimpice Se scrie istorie la Jocurile Olimpice! Prima sportivă transgender care și-a asigurat o medalie olimpică
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 August 2021, 19:25
Data actualizarii: Miercuri 04 August 2021, 19:27

Canada s-a calificat în finala de la fotbal feminin la Jocurile Olimpice.

Naționala Canadei de fotbal feminin a eliminat naționala Statelor Unite, după 1-0 în semifinale și va juca finala cu Suedia. Suedezele au trecut cu 1-0 în semifinale de Australia, iar finala se dispută vineri. 

Calificarea în finală a Canadei bifează și un moment istoric. Mijlocașa Quinn devine prima sportivă transgender care va câștiga o medalie olimpică. 

  • Se scrie istorie la Jocurile Olimpice! Prima sportivă transgender care și-a asigurat o medalie olimpică

În momentul în care și-a primit acreditarea, Quinn a postat un mesaj pe contul de Instagram: „Prima sportivă transgender olimpică din competiție. Nu știu cum să mă simt. Mă simt măndră să îmi văd numele în lot și pe acreditare. Sunt tristă să știu că există olimpici înaintea mea care nu și-au putut trăi adevărul din cauza lumii. 

Mă simt optimistă față de schimbare. Schimbare în legislatură. Schimbare în regului, structuri și gândire”. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quinn (@thequinny5)

Quinn a spus că este transgender în 2020, printr-o postare pe Instagram, iar atunci a anunțat și că dorește să fie identificată cu pronumele singular non-binar ei/ele.

Naționala Canadei a îmbrățișat tranziția lor și a prezentat-o pe Quinn cu tricoul cu numărul 5, ilustrat în culorile curcubeului, reprezentante comunității LGBTQ+, în locul roșului tradițional. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!