Mihai Covaliu Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Mihai Covaliu, după ce Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice: „A avut sub control fiecare asalt”

Covaliu, după ce Ana Maria Popescu a câștigat argintul la JO: „A pierdut la această tușă care nici n-ar trebui să existe!”

Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Iulie 2021, 15:34
Data actualizarii: Sambata 24 Iulie 2021, 15:44

Reprezentanta noastră a pierdut dramatic, în prelungiri, şi a ratat pentru a doua oară titlul olimpic, după ce în 2008, la Beijing, a obţinut tot argintul.

„Toată ziua a fost calmă, a controlat. Fiecare asalt l-a avut sub control. Își cunoștea foarte bine advesara, pe care a învins-o în urmă cu patru ani, la Rio, atunci când a câștigat medalia de aur. O putea face și în această seară.

S-a ajuns la această tușă de aur. Acest minut în care Ana a avut prioritate și în spadă este extrem timpul de lovire. Ana a lovit însă chinezoica a fost un pic mai rapidă decât Ana și din păcate s-a terminat așa.

 

Ana a tras extraordinar în finală. Din păcate a pierdut la acestă tușă pe care nici nu ști cum s-o numesc. Este o tușă care n-ar trebui să existe, dar acesta este regulamentul”, a spus Mihai Covaliu, președintele COSR.

Ana Maria Popescu, argint la Olimpiadă

Scrimera română Ana-Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sâmbătă, după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin „tuşa de aur”.

Finala a fost una foarte strânsă, o singură dată existând o diferenţă de două tuşe între cele două combatante, 2-0 pentru Ana-Maria Popescu. Românca a reuşit să egaleze în ultimele secunde alte timpului regulamentar, 10-10, dar a fost surprinsă în minutul de prelungire care a urmat.

La Tokyo, Popescu (ex-Brânză), campioană olimpică la Rio, în 2016, cu echipa, a intrat direct în turul secund, câştigând cu 15-10 meciul cu singaporeza Kiria Tikanah Abdul Rahman, după care a învins-o în optimi pe Sera Song (Coreea de Sud), cu 15-6, în sferturi a trecut de o reprezentantă a Estoniei, Julia Beljajeva, cu 15-8, iar în semifinale a învins o altă estoniană, Katrina Lehis, cu 15-11.

Ana-Maria Popescu şi Yiwen Sun au fost adversare şi în finala olimpică pe echipe de la Rio, câştigată de România în faţa Chinei. Ultimele două dueluri dintre cele două spadasine au fost câştigate de româncă, în 2019 la Cupa Mondială de la Tallinn, în semifinale, şi în 2020, în sferturile Cupei Mondiale de la Havana. Yiwen Sun a obţinut medalia de bronz în 2016, la Rio, la individual.

Medalia de bronz la Tokyo a fost cucerită de Katrina Lehis, după 15-8 în finala mică, în care a avut-o adversară pe rusoaica Aizanat Murtazaeva.

Argintul de la Tokyo este a 17-a medalie adusă de scrima românească la Jocurile Olimpice, 4 de aur, 6 de argint şi 7 de bronz.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!