Claudia Nechita Ionut Gheorghe Jocurile Olimpice

Păcat! Claudia Nechita, pugilista cu "inimă mare", a ratat medalia la box, după un meci bun cu japoneza Irie

Jocurile Olimpice de la Tokyo / box 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Iulie 2021, 11:07
Data actualizarii: Miercuri 28 Iulie 2021, 11:59

Claudia Nechita a fost învinsă miercuri de reprezentanta gazdelor, Sena Irie, în sferturile categoriei 57 kg a turneului olimpic feminin de box, după un meci în care eleva lui Adrian Lăcătuș a boxat cu inima. 

A luptat de la egal la egal cu nipona doar în prima repriză, însă  apoi n-a mai reușit să contracareze loviturile variate, în mare viteză, ale reprezentantei Japoniei, care s-a impus la puncte, prin decizie partajată, scor 3-2. 

Prima repriză: 3-2 pentru japoneză

A doua repriză: 5-0 pentru japoneză

Ultima repriză: 4-1 pentru Claudia Nechita

Irie a fost mai ordonată în ring și a boxat simplu, abordând tactica stânga-dreapta, în timp ce Nechita a jucat o carte de totul sau nimic.

Agresivă, tricolora a mizat pe serii prelungite, însă nu a reușit să puncteze cum și-ar fi dorit și s-a lăsat de multe ori descoperită.

Nechita e a doua pugilistă din România calificată la o ediție a JO, după Mihaela Cijevschi-Lăcătuș, prezentă la Londra 2012. Soția lui Adrian Lăcătuș a fost eliminată în primul tur, în urmă cu nouă ani.  

UPDATE 11:30 Japoneza domină tactic și ultima repriză. Nechita stă bine în gardă, loviturile sale își ating ținta, însă nipona își valorifică brațul din față și pare că a câștigat și această repriză.

UPDATE 11:26 "Nu mai sta!", îi spune Adrian Lăcătuș în colțul ringului, după terminarea reprizei a doua. Nechita a încasat croșee clare și asta s-a văzut în decizia arbitrilor. Toți judecătorii i-au dat repriză câștigată japonezei Irie. Urmează ultima repriză.

UPDATE 11:22 Pugilista de la Steaua a boxat curajos în prima repriză, a ținut centrul ringului și a punctat prin serii rapide de brațe, însă nipona a replicat rapid, punctând mai clar. 

Trei arbitri au decis că japoneza a câștigat prima repriză, în timp ce doi judecători au hotărât că actul inaugural i-a aparținut româncei.

UPDATE 11:18 A început prima repriză! Arbitru de ring e americanul Beau Campbell

UPDATE 11:00 Claudia Nechita luptă de la ora 11:18 în sferturile de finală ale categoriei 57 kg cu japoneza Sena Irie, o eventuală victorie asigurându-i tricolorei medalia de argint.

Eleva lui Adrian Lăcătuș ar deveni prima reprezentantă a boxului feminin românesc medaliată la JO. La turneul olimpic nu se desfășoară și finala mică. 

-----------------------------------------------------------------------------------

Ionuț Gheorghe, ultimul medaliat olimpic al României la box (JO de la Atena), i-a transmis azi un mesaj de suflet Claudiei Nechita, reprezentanta tricoloră care miercuri, de la ora 11:15, o va înfrunta în sferturile de finală ale categoriei 57 kg pe Sena Irie (Japonia). Dacă trece de sportiva niponă, eleva lui Adrian Lăcătuș va avea bronzul asigurat, întrucât în turneele olimpice de box nu are loc finala mică.

Medaliat cu bronz în urmă cu 17 ani, constănțeanul Ionuț Gheorghe (37 de ani) pus accentul pe partea mentală.

Ionuț Gheorghe, mesaj pentru Claudia Nechita

"Știu că acum nu conștientizezi și nu te gândești la faptul că scrii istorie. Gândul tău e la meciul cu japoneza. Ai încredere în tine, Claudia, știu că poți să o bați!

Am văzut meciul din optimi și pentru mine e clar, ești mai bună. Lasă toate emoțiile și luptă-te așa cum știi tu să te bați! Ești în formă și ai tot ce îți trebuie ca să câștigi ! După 9 minute vei vedea că viața ta se va schimba! Îți țin pumnii și promit să te aștept la aeroport să te îmbrățisez. Aștept momentul ăsta de 17 ani!”, a spus Ionuț Gheorghe, pentru site-ul FR de Box. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!