Schi halfpipe si slopestyle sau sanie stafeta. Care sunt cele 12 sporturi nou introduse la Jocurile Olimpice si primii castigatori! VIDEO:

Autor: Sport.ro
Miercuri 19 Februarie 2014, 13:17

	Schi halfpipe si slopestyle sau sanie stafeta. Care sunt cele 12 sporturi nou introduse la Jocurile Olimpice si primii castigatori! VIDEO:

Descopera cele douasprezece sporturi noi de la Jocurile Olimpice de Iarna.

Cea mai scumpa Olimpiada din istorie, cea mai grandioasa ceremonie de deschidere si cele mai multe probleme intampinate. Dincolo de impactul banilor, a propagandei si a acuzatiilor de coruptie, Jocurile Olimpice de la Soci au venit in 2014 si cu cele mai multe noutati in ceea ce priveste sporturile olimpice.

Douasprezece noi probe sportive, dintre care cinci la feminin, patru la masculin si trei mixte, si-au facut sau isi vor face debutul la aceasta editie a JO, Comitetul Olimpic largind si mai mult aria sporturilor.

Care sunt cele 12 noi probe:

Patinaj artistic pe echipe - mixt
Printre cele mai vechi probe de la JO, proba de patinaj a adus si ea o schimbare majora la Soci. Daca pana acum existau probele de individual si perechi, CIO a acceptat si varianta unei probe pe echipe, unde o echipa va fi formata din 6 patinatori.

Astfel, fiecare echipa cuprinde un barbat, care va concura individual, o femeie, in aceeasi situatie, o pereche si un cuplu de dans. Fiecare program va fi notat, iar echipa cu cele mai multe puncte ia aurul.

Prima castigatoare: Rusia
Echipa: Evgeni Plushenko
Julia Lipnitskaia
Ksenia Stolbova / Fedor Klimov**
Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov**
Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov*
Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev*


Biathlon mixt, stafeta
Echipe de cate patru, doi barbati si doua femei, se vor intrece in aceasta proba, in care fetele vor deschide stafeta, parcurgand fiecare cate 6 kilometri, pentru ca barbatii sa treaca linia de sosire, dupa ce vor schia cate 7.5 kilometri.

Schi halfpipe - proba masculin si feminin
O noutate o reprezinta si proba de halfpipe, atat la masculin cat si la feminin. In aceasta proba, fiecare concurent va fi punctat pentru tehnica "schemelor" pe care le face, originalitatea, aplitudinea si aterizarea fiind notate.

Schi slopestyle - proba masculin si feminin
La fel ca si la proba de halfpipe, aceasta proba se distinge prin faptul ca sportivii vor fi notati pentru sarituri, "scheme" si tehnica. Cu un traseu de circa 5-600 de metri, presarat cu diverse rampe de lansare si bare, concurentii vor fi punctati pentru tehnica, executie, dificultate si originalitate.

Primii castigatori:
Masculin - SUA - Joss Christensen
Feminin - Canada - Dara Howell


Snowboard slopestyle - proba masculin si feminin
Ca si in cazul probei de mai sus, snowboard slopestyle are aceleasi caracteristici, sportivii urmand, insa, sa "se dea" pe placa.

Primii castigatori:
Masculin - SUA - Sage Kotsenburg
Feminin - SUA - Jamie Anderson


Snowboard parallel slalom sau Slalom paralel - proba masculin si feminin
In aceasta proba concurentii vor lua startul in perechi de cate doi, insa pe doua trasee despartite prin marcaje. Acestia vor trebui sa parcurga traseul trecand prin toate "checkpointurile", iar timpul de parcurgere va fi criteriul de departajare.

Sarituri cu schiurile - feminin
Daca pana acum il vedeam pe legendarul Noriaki Kasai sarind de pe trambuline si zburand pe schiuri, JO de la Soci vin cu o noutate - proba de sarituri pentru femei.

Prima castigatoare: Carina Vogt - Germania

Sanie - stafeta
O noutate o reprezinta si proba de sanie stafeta - mixt. Aici, fiecare tara va avea patru reprezentanti, un barbat, o femeie si o pereche. Cele trei sanii vor pleca una dupa alta, iar echipa cu cel mai bun timp este declarata castigatoare.

Dezastru în trenurile CFR. Oamenii călătoresc în condiții inumane, fără aer condiționat și în mizerie
BRAT
Modifică setările cookies