JO 2016

SCENE ULUITOARE! Antrenorii s-au dezbracat si au intrat pe saltea dupa ce luptatorul lor a fost furat! Ce a urmat e halucinant!

Momente incredibile in ultima zi la Rio.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 22 August 2016, 08:43
Data actualizarii: Luni 22 August 2016, 09:17

Imagini uluitoare in ultima zi de concurs de la Rio. Mongolul Mangakhnaran Ganzorig a pierdut finala pentru medalia de bronz in fata uzbekului Ikhtiyor Navruzov dupa un moment incredibil, in care acesta din urma a primit victoria chiar in finalul meciului. 

Mongolul conducea meciul cu 1 punct pe finalul meciului, insa acesta a rupt prizele in ultimele secunde asa ca a fost penalizat cu 1 punct de catre arbitri, care l-au acuzat ca fuge de adversar, meciul terminandu-se 7-7. Antrenorii lui Ganzorig au contestat decizia, aceasta a fost respinsa asa ca uzbekul a mai primit un punct, castigand cu 8-7.

Aceasta decizie a starnit insa furia antrenorilor care au intrat pe saltea, s-au dezbracat si au protestat la decizia arbitrului de saltea dar si a arbitrilor de la masa oficiala. Medalia de bronz a mers insa la luptatorul uzbek, luptatorul mongol terminand concursul in lacrimi si in genunchi, dupa ce arbitrii i-au furat visul de a cuceri o medalie olimpica.

Gestul antrenorilor din Mongolia nu este singurul gest de acest fel de la Olimpiada. Probele de lupte au fost unele dintre cele mai controversate, foarte multe meciuri terminandu-se cu contestarea deciziilor de arbitraj. Acestea nu s-au comparat insa cu probele de box, acolo unde arbitrajul si politica AIBA au facut ravagii in randul sportivilor, totul culminand cu 6 arbitri corupti trimisi acasa dupa ce s-a dovedit ca au trucat rezultatul unor meciuri.

Cel mai cunoscut caz de protest a fost al boxerului Michael Conlan, cel care le-a aratat degetul mijlociu arbitrilor in ring, anuntand ca se retrage din boxul amator din cauza mizeriei din AIBA.

CITESTE SI

Modifică setările cookies