JO 2016

Romania are sanse sa mearga in sferturi chiar daca pierde cu Norvegia. Golaverajul e primul criteriu! VEZI TOATE CALCULELE

Vezi toate calculele calificarii echipei de handbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 13 August 2016, 18:49
Data actualizarii: Sambata 13 August 2016, 22:21

Romania se califica sigur daca scoate minim egal cu Norvegia, dar nu e neaparata nevoie de un punct in meciul cu Norvegia pentru a ne califica in sferturi la Rio! In acest moment, Romania, Spania si Angola au cate 4 puncte, iar care termina ultima intre ele este eliminata.

Conform brosurii oficiale a competitiei, sistemul de calificare e unul schimbat fata de Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Asadar, in caz de egalitate de puncte intre doua echipe – situatia Romaniei de la Rio – se va lua in considerare ca prim criteriu de departajare golaverajul in cele cinci meciuri jucate in grupa.

Daca pierdem cu Norvegia iar Angola pierde cu Spania

Asadar,  in situatia in care Romania pierde maine cu Norvegia, iar Angola pierde si ea cu Spania, Romania nu e 100% eliminata, ci are o sansa. Mai exact, trebuie sa bifeze un esec la trei goluri mai putin decat ar face-o echipa africana in fata Spaniei. Concret, in acest moment, Romania are un golaveraj de -10 goluri, iar Angola de -8. La o diferenta egala, conteaza numarul golurilor marcate (81) fata de 94 ale Angolei.

Daca pierdem cu Norvegia, iar Angola bate Spania

Totodata, exista si situatia in care Spania pierde contra Angolei, iar Romania si Spania ar fi la egalitate de puncte, daca nu invingem Norvegia. Situatia e imposibila aici: Spania are deja golaveraj pozitiv (+5), fiindu-ne, realmente, imposibil sa mergem mai departe in aceasta situatie.

Daca ambele meciuri se termina egal

Mai exista si o ultima varianta, egal la Romania – Norvegia si Spania – Angola. Toate echipele ar face cinci puncte, caz in care primul criteriu de departajare e tot golaverajul, in aceste conditii ne-am califica de pe locul 4, depasind Spania, care ar avea -3, in timp ce noi avem -1.

CITESTE SI

Modifică setările cookies