JO 2016

Povestea senzationala a celei mai mari surprize din gimnastica la Rio! Tara care a asteptat 40 de ani pentru un aur la care Romania nici nu a indraznit sa mai viseze

Steaua - Manchester City se vede la ProTV, azi, ora 21:45

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 August 2016, 15:03
Data actualizarii: Marti 16 August 2016, 15:06

40 de ani! Aproape o viata de om. Generatii intregi de sportivi si cariere care au inceput si s-au terminat la fel. Cu un esec.

Olanda a visat timp de 40 de ani ca acest moment sa vina. Si a venit. In finala la barna, acolo unde Simone Biles, fenomenul Americii din gimnastica, si Catalina Ponor, regina acestui aparat, asteptau sa se bata pentru medalii, a aparut un nume surprinzator. Din Olanda.

Timp de 40 de ani, Olanda nu a reusit sa se califice pe echipe la Jocurile Olimpice. Sanne Wevers, vicecampioana mondiala la barna, alaturi de sora ei geamana, Lieke, au reusit sa trimita Olanda pe echipe la Rio, sub comanda tatalui lor, Vincent Wevers, devenind eroine in tara lor.

Cu Lieke, sora cu 6 minute mai mica, in tribune, Sanne - "fata pirueta" - a produs un exercitiu indeajuns de spectaculos ca sa-si asigure un aur istoric. A profitat de greselile lui Biles, aproape sa cada de pe barna, dar si de erorile Catalinei Ponor, care a incheiat pe locul 7, si a devenit cea mai buna gimnasta la acest aparat, intr-un moment istoric in gimnastica.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies