JO 2016

Phelps, acuzat de DOPAJ: "Efectele sunt aceleasi cu folosirea de Meldonium!" Rusii explica semnele de pe umarul inotatorului

Un nou scandal e pe cale sa apara la Rio.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 August 2016, 10:39
Data actualizarii: Marti 09 August 2016, 10:53

Mack Horton a iscat un scandal imens la Rio, dupa ce l-a acuzat pe chinezul Sun Yang ca s-a dopat. China a cerut scuze oficiale din partea Australiei, insa acestia refuza sa faca acest lucru, motivand ca sportivul lor are tot dreptul sa ceara ca inotul sa fie un sport curat.

Australienii nu sunt singurii care au iscat un scandal. Rusii l-au acuzat in mod direct pe Michael Phelps ca se dopeaza. Acestia spun ca urmele de pe corpul lui Phelps sunt de la o forma de terapie ce are ca efect aceleasi efecte pe care le are folosirea de Meldonium, substanta ce a fost declarata interzisa de la 1 ianuarie 2016, si care a facut ravagii in randul Rusiei.

Rusii au mai multe federatii interzise la Rio din cauza dopingului, cel mai cunoscut caz de dopaj cu Meldonium fiind Maria Sharapova, suspendata 2 ani de WTA.

 

Thanks @arschmitty for my cupping today!!! #mpswim #mp ???? @chasekalisz

A photo posted by Michael Phelps (@m_phelps00) on

Phelps, ca de altfel toata delegatia de inot a USA, foloseste o terapie pe baza de ventuze, ce isi are originile in antichitate, fiind folosita atata de egipteni cat si de chinezi.

Terapia consta in aplicarea de ventuze cu aer fierbinte in interior, ce atrag sangele in zona in care sunt aplicate, favorizand refacerea musculara si vascularizarea zonei, lucru ce face, printre altele, si Meldoniumul, substanta declarata interzisa.

CITESTE SI

Modifică setările cookies