JO 2016

"Medalia asta inseamna totul pentru mine!" Reactia sportivilor romani care s-au intors astazi in tara de la Jocurile Olimpice

Manchester City - Steaua este miercuri, 24 august, la ProTV, de la 21:45

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 August 2016, 19:22
Data actualizarii: Vineri 19 August 2016, 19:24

Primii sportivi romani au revenit la Bucuresti, vineri dupa-amiaza, de la Jocurile Olimpice de la Rio.

Vineri au sosit halterofilii, jucatorii de tenis de masa si o parte dintre luptatori.

Halterofilul Gabriel Sincraian, medaliat cu bronz la categoria 85 kg, a declarat: "Aceasta medalie inseamna totul pentru mine. M-am pregatit intens si am reusit sa obtin ceea ce mi-am dorit. Experienta participarii la Olimpiada din Brazilia a fost deosebit de interesanta. Nu stiu ce voi face in continuare. Sa ne gandim ca mai sunt cateva zile pana la inchiderea oficiala a JO".

La Jocurile de vara de la Rio, care au loc in plina iarna australa, participa peste 10.500 de sportivi, din 206 tari, printre care si Romania cu o delegatie de 96 de sportivi si 7 rezerve, la 15 sporturi.

Sportivii se intrec la 28 de discipline sportive, in 306 probe, marea competitie polisportiva urmand sa se incheie in data de 21 august. Sporturi care au fost (re)introduse la aceasta editie sunt rugby-ul, cu varianta sa in 7, si golful.

Romania are pana acum un bilant de patru medalii cucerite la Rio, aurul echipei feminine de spada, argintul obtinut de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sincraian la haltere (cat. 85 kg) si cel cucerit de canotoarele de la 8+1.

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies