JO 2016

Dialog emotionant intre Simone Biles si Larisa Iordache: "Ce pacat ca Larisa nu e aici!"

Cu doar cateva ore inaintea primelor finale pe aparate in concursul de gimnastica de la Rio, Larisa Iordache i-a transmis un mesaj campioanei olimpice a Statelor Unite, Simone Biles, pe twitter

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 August 2016, 13:54
Data actualizarii: Luni 15 August 2016, 13:57

"Succes Simone in finale. Iti tin pumnii. Te iubesc si mi-e dor de tine", suna mesajul sportivei noastre, prezenta la Rio doar ca rezerva a Catalinei Ponor, singura calificata din echipa noastra. 

Larisa a atasat mesajului un fragment dintr-un articol scris de Reeves Wiedeman in revista The New Yorker. Ziaristul povesteste un dialog pe care l-a aflat inaintea Jocurilor Olimpice, cu Simone Biles si Larisa Iordache in prim plan.

"In aprilie, luam cina acasa la familia Biles cand Simone a aflat ca echipa Romaniei, o forta a gimnasticii, nu s-a calificat la Jocurile Olimpice pentru prima data din 1972. <<Asta inseamna ca Larisa nu va veni?>> a reactionat Biles, cu referire la Iordache, care a castigat argintul si bronzul la ultimele doua Mondiale, unde Biles a luat aurul. <<Ce pacat!>> Dezamagirea ei era autentica, si am incercat sa mi-l imaginez pe Novak Djokovic dezamagit ca Andy Murray nu ar participa la Jocurile Olimpice. <<A trebuit sa-i reamintesc>>, mi-a povestit antrenorul Boorman mai tarziu, <<ca ar fi bine pentru Larisa ca ea sa fie prezenta, dar ca Larisa este singura care a fost aproape sa o invinga>>"

Biles a raspuns postarii, de la Rio, cu un "retweet", confirmand textul aparut in revista americana.

In articolul din The New Yorker, publicat dupa ce Biles a castigat titlul la individual compus la Rio si intitulat "Cea mai buna gimnasta a tuturor timpurilor", Wiedeman foloseste intamplarea pentru a ilustra cum Biles a scapat de presiunea concurentei cu celelalte gimnaste. "Simone nu se compara cu celelalte gimnaste. Daca ar spune <<in comparatie cu Mustafina, cu Larisa>> nu ar fi ea insasi".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!