JO 2016

"Am aratat ca razboiul nu te poate opri! Copiii ma vor vedea ca pe un erou acasa" Cine este Majlinda Kelmendi, judoka ce a castigat primul aur din istoria statului Kosovo

Kelmendi a castigat ieri categoria la care favorita era Andreea Chitu. Romanca a pierdut din pacate in sferturi, la italianca pe care a batut-o kosovara in finala.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 August 2016, 14:55
Data actualizarii: Luni 08 August 2016, 14:58

Peste 30 de competitii internationale are castigate Majlinda Kelmendi in toata cariera sa, printre care si 2 titluri mondiale si 2 europene, ultimul castigat chiar anul acesta. "Cireasa de pe tort" este insa titlul olimpic cucerit ieri, intr-o categorie in care favorita era Andreea Chitu, romanca ce a fost insa eliminata in sferturi.

"Nu exista milioane pe lumea asta care sa te faca sa simti ceea ce simt eu in acest moment", au fost primele cuvinte ale Majlindei, dupa ce a luat aurul olimpic. Aceasta a castigat un meci prin Ippon, 2 prin penalizarea adversarei si finala la puncte.

Parcursul Majlindei Kelmendi la Rio:

Optimi: Ippon vs Evelyne Tschopp (Elvetia)
Sferturi: 3-1 la penalizari cu Christianne Legentil (Mauritius)
Semifinala: 1-0 la penalizari cu Misato Nakamura (Japonia)
Finala: 1-0 la puncte cu Odette Giuffrida (Italia)

Majlinda Kelmendi, in lacrimi cu medalia de aur a tarii

La 25 de ani, Kelmendi a purtat drapelul tarii sale, la prima participare la Jocurile Olimpice a statului Kosovo, recunoscut international de CIO abia in 2014. De altfel, Kelmendi a participat la JO de la Londra, din 2012, pentru Albania, insa atunci nu a cucerit nicio medalie.

"Am visat mereu sa port drapelul tarii mele la Jocurile Olimpice", a spus noua campioana olimpica. Acesta crede ca victoria sa va reprezenta un ajutor moral pentru tinerii din Kosovo, inca marcati de urmele razboiului. "Am demonstrat ca razboiul nu te poate opri, poti sa iti indeplinesti visurile indiferent de conditii. Voi fi un erou pentru copiii de acasa", a spus aceasta.

Podiumul de la categoria la care favorita era Andreea Chitu.

De la stanga la dreapta:

Odette Giuffrida (ITA), locul 2, cea care a batut-o pe Chitu in sferturi.

Majlinda Kelmendi (KOS) - campioana olimpica.

Misato Nakamura (JPN) si Natalia Kuziutina (RUS) - locurile 3.

CITESTE SI

Modifică setările cookies