Atletul Andrei Toader rateaza Jocurile Olimpice, dupa ce a fost depistat pozitiv la controlul antidoping

Atletul Andrei Toader rateaza Jocurile Olimpice, dupa ce a fost depistat pozitiv la controlul antidoping

Inca o lovitura pentru lotul Romaniei pentru Rio.

Atletul Andrei Rares Toader (aruncarea greutatii) a fost depistat pozitiv la controlul antidoping in data de 4 iunie, la Campionatele Internationale ale Romaniei, desfasurate la Pitesti, si va rata participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, anunta Comitetul Olimpic si Sportiv Roman pe site-ul sau oficial.

"In urma controlului doping efectuat la solicitarea ANAD (Agentia Nationala Anti-Doping, n. red.), in data de 4.06.2016, la Campionatele Internationale de atletism de la Pitesti, proba prelevata sportivului Toader Rares Andrei de la aruncarea greutati indica originea exogena pentru androsteron, etiocolanolon, testosteron. In conformitate cu legislatia in vigoare, sportivul este suspendat provizoriu din activitatea sportiva si automat este exclus si din Echipa Olimpica pentru JO de la Rio", se arata in comunicat.

"COSR isi mentine ferma politica de prevenire si combatere a dopajului in sportul de performanta", subliniaza comunicatul, precizand ca numarul componentilor Echipei Olimpice a Romanei a ajuns la 97 sportivi calificati.

La Pitesti, Toader a castigat proba de aruncarea greutatii cu 20,54 m, un nou record national de tineret si cea mai buna performanta a competitiei. Pe 25 iunie, Toader castigase medalia de aur la Campionatele Balcanice de la Pitesti. in data de 10 iulie, Andrei Toader s-a clasat pe locul 6, cu 20,26 m, in finala probei masculine de aruncarea greutatii din cadrul Campionatelor Europene de la Amsterdam. Marti 22 iulie, in prima zi a Campionatelor Mondiale de atletism Under-20 de la Bydgoszcz (Polonia), Toader a cucerit medalia de argint, cu 22,30 metri, nou record national Under-20. Rares Andrei Toader va pierde toate aceste medalii castigate

VIDEO PROTVPLUS.RO

România are mai multe doze de vaccin decât doritori. Guvernul ia în calcul vânzarea lor către alte state
BRAT
Modifică setările cookies