Transferul care ar fi schimbat istoria fotbalului! Unde trebuia sa ajunga Ronaldo in 2002, cand era la Sporting: "Eu n-am vazut niciodata asa ceva"

Transferul care ar fi schimbat istoria fotbalului! Unde trebuia sa ajunga Ronaldo in 2002, cand era la Sporting: "Eu n-am vazut niciodata asa ceva"

► In numele lui Maradona: Napoli - Porto, joi 22:00, IN DIRECT Sport.ro si voyo.ro

Cristiano Ronaldo a fost foarte aproape de un transfer la Juventus in 2002, pe cand era coleg cu Marius Niculae la Sporting Lisabona.

Gianluca Di Marzio, jurnalist la Sky Sport Italia, a povestit pe site-ul sau cum s-au derulat lucrurile.

Pe 20 octombrie 2002, Gianni Di Marzio, tatal lui Gianluca, pe atunci scouter al clubului Juventus, a fost trimis de torinezi la partida dintre Sporting Lisabona si Belenenses pentru a-l urmari la lucru pe Ricardo Quaresma, jucator monitorizat timp de mai multe luni de Juve.

Quaresma nu a jucat in acea partida, a stat doar pe banca de rezerve, alaturi de Niculae, si astfel privirea lui Gianni Di Marzio s-a concentrat pe alti jucatori.

"Uitati de Quaresma, la Sporting e un jucator cum n-am mai vazut pana acum. Il cheama Cristiano Ronaldo", le-a transmis Di Marzio oficialilor de la Torino.

Scouterul a intocmit imediat un raport si a incercat sa convinga familia Agnelli sa demareze negocierile pentru transferul lui Ronaldo la Juventus.

Gianni Di Marzio povesteste: "Eu, de obicei, cand observ un jucator care imi place, pun o bulinuta in dreptul lui. Daca imi place foarte mult, pun doua. La Ronaldo, am pus patru, n-am mai vazut niciodata asa ceva."

Conducerea clubului Juventus n-a acceptat sfatul lui Di Marzio, iar Cristiano Ronaldo a ajuns, un an mai tarziu, la Manchester United, pentru 15 milioane de lire.

In 2002, cota de piata a lui Cristiano Ronaldo era de sub 5 milioane de euro. Portughezul avea doar 17 ani.

Iata mai jos documentele puse la dispozitie de Gianni Di Marzio pe site-ul gianlucadimarzio.com:

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Rata cazurilor de COVID-19 în Capitală, sub 1 la mie. Toți elevii s-ar putea întoarce de miercuri în bănci
BRAT
Modifică setările cookies