Italia

OFICIAL: Era Berlusconi s-a incheiat azi, dupa 31 de ani! Cu i-a fost vandut clubul si pentru cati bani

Cu Silvio Berlusconi la conducere, AC Milan a cucerit de cinci ori trofeul Champions League. Primul mare succes in era Berlusconi a fost victoria contra Stelei, in finala Cupei Campionilor din 1989.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Aprilie 2017, 16:16
Data actualizarii: Joi 13 Aprilie 2017, 16:22

Clubul AC Milan a fost cedat unor investitori chinezi in frunte cu omul de afaceri Li Yonghong. Dupa 31 de ani, omul de afaceri si fostul premier italian Silvio Berlusconi renunta la conducerea unuia dintre cele mai de succes cluburi din Italia.

Societatea lui Berlusconi, Fininvest, care administra clubul, a anuntat ca a finalizat cesiunea a 99,93 la suta din actiuni catre Rossoneri Sport Investment Lux, o firma din Luxemburg, infiintata de investitorii chinezi.

Valoarea tranzactiei este de 740 de milioane de euro.

"Multumesc lui Berlusconi si Fininvest pentru incredere, dar si fanilor pentru rabdare, de astazi construim viitorul", a declarat Li Yonghong, potrivit Gazzetta dello Sport.

Berlusconi conducea AC Milan din 1986, in acest timp echipa avand opt titluri de campioana nationala in palmares si cinci trofee ale Cupei Campionilor Europeni/Ligii Campionilor. Primul succes din CCA, in perioada Berlusconi, a fost obtinut dupa o finala cu Steaua, castigata cu 4-0, in 1989.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies