Luciano Moggi a scapat de inchisoare, dupa 9 ani de judecata in scandalul Calciopoli! Juventus vrea daune de 443 milioane euro

Juventus Torino Italia Luciano Moggi Serie A Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Martie 2015, 13:16
Data actualizarii: Marti 24 Martie 2015, 14:26

Luciano Moggi, fostul director general al lui Juventus, cel care se afla la conducerea campioanei Italiei in perioada scandalului Calciopoli, a scapat de inchisoare. Acesta a castigat recursul inaintat la Inalta Curte de Casatie si Justitie din Italia.

Fostul director general al lui Juventus, omul de pe urma caruia clubul a avut mult de suferit, fiind chiar trimis in Serie B, a scapat de inchisoare.

Acum in varsta de 77 de ani, Luciano Moggi a fost condamnat initial la doi ani si patru luni de inchisoare pentru implicarea in scandalul Calciopoli, scandal legat de trucarea mai multor meciuri de fotbal.

Capetele de acuzare pentru care a fost condamnat Moggi erau "frauda sportiva si conspiratie la organizarea unui grup infractional", insa afaceristul a castigat recursul inaintat la Curtea de Casatie si Justitie din Italia.

Astfel, judecatorii Curtii Supreme au decis achitarea lui Moggi pentru frauda, in timp ce celalalt cap de acuzare a fost clasat.

Scandalul Calciopolo a zguduit din temelii fotbalul italian in vara lui 2006. In urma acestui scandal, Juventus a pierdut doua titluri de campioana si a fost retrogradata in Serie B.

Moggi a fost considerat capul organizatiei care a pus in aplicare planul de trucare a meciurilor, acesta avand si o relatie apropiata cu cei care numeau arbitrii meciurilor.

Luciano Moggi a mai fost acuzat ca manipula piata transferurilor prin intermediul unei firme de impresariat, dar si de faptul ca tinea strans legatura cu oficiali din cadrul Federatiei si cu arbitri.

"A fost nevoie de 9 ani pentru decizie si cred ca e una corecta. Nu tineam legatura cu cei care desemnau oficialii meciurilor.

Procesul a fost oricum purtat intr-o maniera bizara, a fost o gluma timp de 9 ani. Nu e nimic placut in a fi acuzat pentru atatia ani", a spus Moggi.

De asemenea, fostul presedinte al lui Juve, Antonio Giraudo, a scapat si el de pedeapsa de un an si opt luni de inchisoare.

Centralii Paolo Bertini si Antonio Dattillo au fost achitati, insa arbitrul Massimo De Santis a ramas cu o pedeapsa de 10 luni.

Juventus cere daune de 443 de milioane de euro Federatiei Italiene in urma retrogradarii din 2006.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!