LOVITURA SECOLULUI pentru Juventus! Italienii au dezvaluit TOT: ce se intampla dupa venirea lui Cristiano Ronaldo

Campioana Italiei si-a facut calculele pentru amortizarea investitiei in aducerea lui Cristiano Ronaldo.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Iulie 2018, 10:15
Data actualizarii: Marti 17 Iulie 2018, 10:18

Venirea lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino va avea un impact urias asupra campioanei Italiei, dezvaluie Tuttosport. Nu doar din punct de vedere sportiv, ci mai ales din punct de vedere financiar. Juventus si-a facut calculele si a inceput deja sa simta "efectul Cristiano" asa cum il numesc italienii.

In primul rand, prima serie de tricouri pentru sezonul 2018/2019 a fost deja epuizata! Din momentul anuntarii transferului lui Cristiano Ronaldo, vanzarile au crescut masiv. Juventus primeste 20% din suma incasata de tricouri, restul urmand sa ajunga la producator. Insa acest lucru arata impactul pe care il are venirea lui Cristiano asupra imaginii clubului.

Pentru sezonul urmator, beneficiile operatiunilor interne urmeaza sa creasca cu 30%, adica la 25 de milioane de euro. Primul impact a fost cresterea pretului actiunilor, de la 0.67 euro la 0.90 euro in ziua in care a fost anuntata mutarea.

De asemenea, venirea lui Cristiano Ronaldo va duce la o crestere a preturilor abonamentelor pentru sezonul urmator, crestere de pana la 30%. Iar daca Juventus va ajunge in fazele finale din UEFA Champions League, Juve ar putea incasa 70 de milioane de euro pe parcursul sezonului din bilete si abonamente.

Nu in ultimul rand, Juventus se pregateste sa renegocieze contractele cu principalii sponsori, Adidas, Jeep si Cygames, dar si cu partenerii regionali din America, Africa si Asia.

 

Modifică setările cookies