juventus Alessandro del Piero Andrea Agnelli Giorgio Chiellini Pavel Nedved Italia

Haos la Juventus: campanie de transferuri compromisă + pe cine visează fanii să vadă președinte

Întreg Consiliul de Administrație al clubului Juventus, inclusiv președintele Andrea Agnelli, a demisionat luni seară.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 10:00
Data actualizarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 09:58

Demisia colectivă vine după ce declaraţiile financiare ale clubului au fost controlate de procurori şi de autoritatea italiană de reglementare a pieţei Consob, în ultimele luni, pentru presupusă falsă contabilitate şi manipulare a pieţei. Compania a negat orice faptă greşită, transmite News.ro.

Juventus, fără transferuri în iarnă? Fanii îl vor pe Del Piero președinte

Presa din Italia a catalogat drept un "haos" situația de la Juventus, iar Gazzetta dello Sport și Football Italia scriu că problemele din cadrul clubului "vor ruina" fereastra de transferuri din iarnă.

Deși antrenorul Massiliano Allegri ar fi visat la mai multe transferuri importante în ianuarie, presa italiană anunță că sunt șanse foarte mici ca aceste mutări să se mai realizeze. De asemenea, Gazzetta dello Sport scrie că vor fi aduși jucători noi doar dacă vor exista plecări.

Un nou consiliu de administrație va fi numit la Juventus pe 18 ianuarie, iar fanii lui Juventus visează ca legendarul Alessandro Del Piero să fie noul președinte al clubului, scrie sursa citată.

Fostul decar al lui Juventus a comentat deja situația tensionată din cadrul clubului: "Este trist pentru că toți cei de acolo sunt prietenii mei, de la Andrea Agnelli și până la Pavel Nedved. Cu toți cei de acolo am trăit momente frumoase. E incredibil că o echipă istorică precum Juventus trece prin aceste momente de urcușuri și coborâșuri, iar totul a început în 2006, cu retrogradarea în Serie B. Îmi pare foarte rău pentru această situație"

Printre variantele pentru postul de președinte al lui Juventus s-ar afla și Giorgio Chiellini, un alt fost jucător al torinezilor, în prezent la Los Angeles FC.

Consiliul de Administrație al lui Juventus a demisionat

Consiliul de Administraţie al Juventus, condus de Andrea Agnelli, a demisionat “pentru binele companiei”, a anunţat clubul italian

Juventus a precizat că problema s-a discutat la o şedinţă, luni, de către Consiliul de Administraţie, şi că s-a ajuns la concluzia că ar fi mai bine să fie analizată de un nou consiliu de administaţie, având în vedere “relevanţa chestiunilor juridice şi tehnice/de contabilitate”.

Clubul a menţionat că va trebui să prezinte din nou declaraţiile pentru anul fiscal încheiat în iunie 2022.

Compania, controlată de holdingl Exor al familiei Agnelli, a precizat că i-a cerut CEO-ului Maurizio Arrivabene să rămână în funcţie şi că l-a numit pe Maurizio Scanavino manager general.

O adunare a acţionarilor va avea loc la 18 ianuarie, iar atunci va fi numit noul Consiliu de Administraţie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!