Italia

DNA-ul lor: Moggi, Lotito si sefii lui Mutu, trimisi in judecata!

Nu doar oamenii din Liga lui Mitica sunt vanati de justitie, in Italia scadalul Calciopoli a reiesit la lumina: 24 de persoane au fost trimise in judecata: Moggi, Lotito si Della Valle sunt pe lista neagra.
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Octombrie 2008, 21:45
Data actualizarii: Vineri 03 Octombrie 2008, 22:00

Fostul director general de la Juventus, Moggi, sau Lucky Luciano cum este poreclit de presa din Italia,  impreuna cu alti 23 de inculpati au fost trimisi in judecata in cadrul afacerii Calciopoli care a lovit fotbalul italian in 2006 cand Italia a devenit campioana mondiala.

Printre cei 23 de inculpati se numara Claudio Lotito , presedintele lui Lazio si sefii lui Mutu, Andreea si Diego Della Valle si fostul arbitru international Massimo De Santis. Cei 24 vor fi judecati pe 20 ianuarie 2009 sub acuzatia de asociere pentru frauda sportiva.

In 2006 Luciano Moggi si alte persoane din fotbalul italian au fost acuzate in urma interceptarilor unor convorbiri telefonice de aranjare de meciuri.

Procurorii Filippo Beatrice si Giuseppe Narducci, care s-au ocupat de ancheta privind cel mai mare scandal de coruptie din istoria fotbalului italian, "Calciopoli", au cerut trimiterea in justitie a 37 de persoane - fosti reprezentanti ai federatiei si ai cluburilor, fosti oficiali care desemnau arbitrii - acuzate de frauda sportiva si de asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Cei doi magistrati, bazandu-se pe cateva mii de interceptari telefonice, au ajuns la concluzia ca majoritatea suspectilor a participat la aranjarea sezonului 2004/2005 (au fost identificate 30 de meciuri suspecte), mai ales in favoarea echipei Juventus.
Dupa izbucnirea scandalului "Calciopoli", clubul Juventus a fost retrogradat in Serie B si a fost penalizat cu noua puncte, in timp ce Fiorentina, Reggina, AC Milan si Lazio au ramas in Serie A, dar au fost penalizate cu 15, 11, 8 si respectiv 3 puncte

ULTIMELE STIRI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies