Serie A AC Milan inter milan Italia

FOTO Arrivederci San Siro. AC Milan își caută o casă nouă

AC Milan joacă meciurile de acasă pe stadionul San Siro (cunoscut și ca Giuseppe Meaza), alături de rivala locală Inter Milano.

Eduard Muntean
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 22:05
Data actualizarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 21:59

San Siro găzduiește AC Milan din 1926, dar nu a suferit nicio renovare majoră după Cupa Mondială din 1990, în pofida încercărilor repetate atât ale milanezilor, cât și ale lui Inter, chiriașul comun al terenului.

Mai mult decât atât, în luna august, stadionul a fost considerat un loc de "interes cultural" de către o comisie locală de patrimoniu care a respins toate cererile de dărâmare a acestuia. Acțiunea a forțat cei doi giganți italieni să meargă mai departe cu planurile lor de a-și găsi un nou teren.

AC Milan a început demersurile pentru stadionul nou

Rosonneri a depus deja o propunere preliminară de dezvoltare urbană la consiliul municipal din San Donato Milanese pentru zona "San Francesco", ca prim pas înainte de a depune un plan complet de proiect.

Milan are planuri mărețe pentru noul său stadion. Ei vor să construiască un nou muzeu al clubului, un magazin AC Milan, un nou sediu al Rossoneri, un hotel și un cartier de divertisment, precum și un centru energetic pentru producerea de energie durabilă.

Ce spune conducerea

Paolo Scaroni, președintele AC Milan, a declarat: "De peste patru ani, ne-am angajat cu convingere într-o călătorie menită să ofere clubului nostru unul dintre cele mai bune stadioane din lume, capabil să ne însoțească într-un viitor victorios și durabil. Aceasta reprezintă o etapă preliminară în evoluția acestui proces, dar, în același timp, este o dovadă în plus a angajamentului acționariatului nostru de a garanta o creștere continuă pentru AC Milan atât pe teren, cât și în afara lui."

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!