Antrenorul lui Chiriches a scapat usor: amenintat cu minimum 4 luni de suspendare pentru ca l-a numit "homosexual" pe Mancini, Sarri si-a aflat pedeapsa

Antrenorul lui Chiriches a scapat usor: amenintat cu minimum 4 luni de suspendare pentru ca l-a numit "homosexual" pe Mancini, Sarri si-a aflat pedeapsa

Antrenorul lui Chiriches se putea alege cu minimum 4 luni de suspendare dupa meciul de Cupa cu inter, insa a scapat mai usor decat anticipau italienii, spre revolta lui Roberto Mancini.

Desi risca o suspendare de patru luni din cauza insultelor cu caracter homofob lansate marti impotriva omologului sau de la Inter, Roberto Mancini, la meciul din sferturile de finala ale Cupei Italiei, antrenorul lui Napoli, Maurizio Sarri, a fost suspendat joi doar doua meciuri in Cupa Italiei. 

Antrenorul lui Napoli a fost condamnat si la plata unei amenzi de 20.000 de euro. 

Cei doi tehnicieni au fost trimisi in tribune de arbitri pentru proteste, spre finalul meciului castigat de Inter cu 2-0. Incidentul s-a declansat dupa ce arbitrul de rezerva a aratat din greseala 9 minute de prelungire, inainte de a corecta tabela si a afisa 5 minute. 

"Maurizio Sarri este un rasist si oameni ca el nu au ce cauta in fotbal. A utilizat cuvinte rasiste, a inceput sa-mi aduca invective, apoi m-a facut 'frocio' (un peiorativ pentru homosexual). De la un om de 60 ani nu pot accepta asa ceva, ar trebui sa-i fie rusine'', a declarat Mancini dupa meci. 

Conform regulamentului italian, "orice insulta sau discriminare pentru motive de rasa, culoare, religie, limba, sex, nationalitate sau origine etnica" este pasibila de o suspendare incepand cu 4 luni si cu amenda. 

Sarri sustine insa ca a fost vorba despre un incident normal pe terenul de joc si ca nu are nimic impotriva homosexualilor: "Am vazut lucruri si mai rele pe teren. Sper ca, la rece, Mancini isi va schimba punctul de vedere. In cuvintele mele nu a fost nicio forma de discriminare, nu am nimic cu homosexualii. Adrenalina din teren te poate impinge sa faci glume proaste, dar disputele trebuie sa se incheie dupa 90 minute. I-am cerut scuze lui Mancini si pentru mine totul e ok".

VIDEO PROTVPLUS.RO

Guvernul a aprobat normele metodologice pentru noua amânare a plății ratelor la bănci
BRAT

Modifică setările cookies