VIDEO | Neagu & Co au revenit in tara dupa ce au obtinut calificarea la JO si au fost primite la salonul oficial: "Vom da totul la Rio"

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Martie 2016, 13:46
Data actualizarii: Luni 21 Martie 2016, 16:20

Componentele echipei nationale de handbal au revenit in tara dupa ce au obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio in urma clasarii pe primul loc la turneul preolimpic de la Aarhus, Danemarca.

Valentina Ardean-Elisei: "Nu am cuvinte sa descriu ceea ce am simtit si ceea ce simt inca. Cred ca ne-am schimbat atitudinea si mentalitatea, conteaza foarte mult increderea in unitatea echipei.

Inca dinaintea Campionatului Mondial s-a inceput o munca, antrenorii ne-au dat incredere. Un val si mai mare de incredere a venit dupa meciul cu Brazilia de la Mondial", a spus Valentina Ardean-Elisei.

Cristina Neagu: "Cred ca este un moment mare pentru handbalul romanesc, ne-am calificat la JO dupa 8 ani. Cred ca am facut-o intr-un mod care pare mai usor decat in alti ani, insa care se datoreaza jocului foarte bun. Incepand cu Mondialul si terminand cu acest turneu preolimpic cred ca am jucat un handbal foarte frumos, un handbal care arata altfel.

Le multumesc fetelor, staffului, ii multumesc lui Tomas Ryde, care nu e aici. Le multumesc si doctorilor", a spus Cristina Neagu.

Costica Buceschi, antrenor secund: "Asa cum a spus si Cristina, suntem foarte multumiti de ceea ce am putut realiza si de jocul pe care l-am aratat. E un lucru bun, am inceput cu un meci foarte bun impotriva campioanei mondiale Norvegia si am continuat cu acest turneu preolimpic.

Am facut un joc foarte frumos cu Danemarca, un joc care nu a lasat niciun dubiu asupra echipei care a meritat victoria.

Ne dorim un parcurs bun la Olimpiada, de ce nu poate un loc mai sus decat la Mondiale. Insa pana atunci este multa munca si vom vedea in timpul desfasurarii JO ce se va intampla.

Le multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi si speram sa nu dezamagim la urmatoarea competitie", a spus si Costica Buceschi.

Alexandru Dedu, presedinte FRH: "Este un rezultat mare pentru handbalul romanesc si pentru intreaga Romanie faptul ca ajungem acolo cu echipa de handbal. Asteptam ca si alti sportivi sa se alaturi, astfel incat delegatia Romaniei sa fie cat mai mare.

Este anul in care FRH implineste 85 de ani de existenta si calificarea echipei nationale ne arata ca avem si viitor.

Fetele noastre, cateva dintre ele, s-au confruntat cu o enterocolita. Eliza Buceschi a avut o glezna imensa, dar cu toate astea a jucat. Vreau sa multumesc staffului tehnic, care a avut o importanta extraordinara.

Ce s-a intampla in meciul cu Danemarca a fost de vis. Le multumesc lui Tomas Ryde, ii multumesc lui Costica Buceschi. La fel, le multumesc doctorilor si preparatorului fizic, care s-au culat numai la 3 dimineata", a spus si Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!