Se frange visul de Liga? Decizia luata de inlocuitorul lui Oprescu la Primarie: investitiile uriase din ultimii doi ani se duc pe apa sambetei

CSM Bucuresti Constantin Caliman Dan Stefanel Sorin Oprescu Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Octombrie 2015, 09:51
Data actualizarii: Joi 22 Octombrie 2015, 10:04

CSM Bucuresti a ramas fara manager general dupa ce Constantin Caliman si-a prezentat demisia in urma unor asa zise presiuni politice. Clubul sportiv municipal, care are reprezentante in cupele europene, cea mai importanta fiind echipa de handbal, poate ajunge acum intr-o situatie ingrata.

CSM Bucuresti a facut investitii uriase in ultimii doi ani, mare parte dintre acestea in echipa de handbal feminin, pentru a obtine performante. Cu vedete de talie mondiala aduse si cu un antrenor pe masura sosit in aceasta toamna, CSM viseaza la trofeul Ligii Campionilor la chiar prima participare in aceasta competitie. 

Cu Bella Gullden, Maria Fisker ori cu medaliatele cu aur la Mondialul din 2013 Mayssa Pessoa si Ana Paula Rodrigues in echipa, CSM Bucuresti este considerata favorita cel putin la final four-ul Ligii Campionilor. Doar ca...visul frumos al handbalului romanesc se poate incheia prematur. 

Dupa ce HCM Baia Mare a ajuns intr-o postura destul de complicata, in urma scandalului de la primarie si a retinerii edilului orasului, si CSM Bucuresti poate ajunge intr-o pozitie asemanatoare. La CSM, lucrurile au inceput sa se clatine dupa arestarea primarului Oprescu. Managerul general al clubului, Constantin Caliman, si-a dat demisia, iar edilul interimar Dan Stefanel spune ca vrea sa adopte o alta viziune asupra sportului.

Primarul interimar a facut planul nu doar pentru oras, dar si pentru clubul sportiv, acesta spunand ca "echipele vor trebui sa se concentreze pe copii si juniori".

Dan Stefanel a vorbit pentru Prosport, acesta lasand de inteles ca CSM Bucuresti va renunta la toate handbalistele bine platite, intre care se numara mai multe campioane mondiale ori medaliate la europene.

"Strategia de viitor a echipei CSM Bucuresti va fi un clara si va avea in prim-plan copii si juniorii. Apoi, noul director trebuie sa ne prezinte intr-un timp foarte scurt un plan de reorganizare a clubului, sa vedem ce facem la anul. Exista problema finantarii, sunt destule datorii la furnizori, ca sa nu mai vorbim de antrenori neplatiti, de contracte neplatite, care trebuiesc respectate pana la finalizarea lor. Odata ce contractele in derulare vor ajunge la sfarsit, vom pune si punct final colaborarilor, in special in cazurile unde sunt contractele mari.

Indiferent cine va veni director, trebuie sa inregimentam la toate sectiile cat mai multi copii. Nu a existat o campanie de sustinere si informare a tuturor cetatenilor cu privire la Centrul de Copii si Juniori, iar cineva trebuie sa se implice. Prefer sa ne continuam activitatea, indiferent de sectie, ca vorbim de handbal, de volei, de baschet, de rugby, cu sportivi in majoritate romani si daca se poate chiar bucuresteni. Bucurestenii trebuie sa stie unde li se duc banii, este o viziune pe care mi-o asum", a spus Dan Stefanel pentru Prosport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!