Handbal

S-au stabilit semifinalele la Europeanul de handbal masculin. Patru super puteri se luptă pentru marele trofeu 

S-au stabilit semifinalele Campionatului European de handbal masculin.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 09:51
Data actualizarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 10:02

Cele două partide vor avea loc vineri, la Budapesta și vor aduce față în față patru super puteri din handbalul european. Franța, Danemarca, Spania și Suedia sunt cele patru naționale calificate în penultima fază a competiției. 

Franța a avut nevoie de un rezultat pozitiv în partida cu Danemarca, din grupa I principală pentru a putea merge mai departe, lucru care s-a și întâmplat.

Francezii s-au impus la limită, scor 30-29, într-un meci în care au revenit spectaculos în ultimele minute ale jocului. Pe primele două locuri în grupa I, calificate în semifinale, s-au clasat Franţa şi Danemarca (câte 8 puncte).

În grupa II, meciurile s-au încheiat marţi seară, iar reprezentativele calificate în semifinale sunt Spania şi Suedia, cu câte 8 puncte.

Semifinalele vor avea loc vineri, Franţa - Suedia şi Spania - Danemarca, iar finalele pentru medalii, duminică. Danemarca este campioana mondială en-titre, Spania deţine titlul european, iar Franţa este campioana olimpică.

Tot vineri se va juca meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, între Islanda şi Norvegia. Toate partidele din fazele finale ale Campionatului European sunt programate la Budapesta.

România a ratat încă o calificare la un turneul final, iar ultima sa participare a fost în 1996. La ediţia din 2022, singurii reprezentanţi ai României au fost arbitrii Bogdan Stark şi Romeo Ştefan.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies