EHF EURO 2022 Cristina Neagu Echipa nationala de handbal feminin macedonia de nord Handbal

FOTO ȘI VIDEO România - Macedonia de Nord 31-23. Tricolorele s-au calificat în grupele principale de la EURO. Neagu a marcat 10 goluri, Hosu a fost MVP-ul partidei de la Skopje

România a pătruns în grupele principale de la EURO după ce a învins miercuri seara Macedonia de Nord, la Skopje, în ultimul meci din Grupa C din prima fază a turneului. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Noiembrie 2022, 20:46
Data actualizarii: Miercuri 09 Noiembrie 2022, 21:05

România - Macedonia de Nord 31-23 (13-12)

Emoțiile s-au risipit după câteva minute din meci, atât timp cât Macedonia a reușit să construiască acțiunile cu luciditate. Devenită mult mai agresivă, apărarea României a început să citească intențiile formației din care a excelat Sanja Dabevska, 7 goluri din  12 aruncări.

După un meci dificil doar în prima parte a primei reprize, România a speculat breșele din defensiva Macedoniei începând cu mijlocul actului inaugural. Neagu a apelat la toate procedeele de aruncare și a marcat 10 goluri din 14 aruncări, în timp ce Daciana Hosu și-a etalat simțul de anticipație în poartă. 

România - Macedonia de Nord 31-23. Hosu, MVP-ul meciului

  • 31 de goluri din 46 de aruncări a marcat România 
  • 112 km/h a măsurat viteza mingii aruncată de Bianca Bazaliu, în min.59:29 - cea mai rapidă aruncare din meci.
  • Daciana Hosu a încheiat cu 10 aruncări apărate (procentaj de 43,48%), în timp ce Yuliya Dumanska a parat 5 aruncări (38,46%).

România își cunoaște, deocamdată, o singură adversară din Grupa Principală

În grupele A şi B, partidele s-au încheiat marţi, astfel încât se cunoaşte configuraţia grupei principale I, formată din Norvegia (4 puncte), Suedia, Danemarca, Croaţia, Slovenia şi Ungaria, toate cu câte 2.

Miercuri seara va avea loc şi celălalt meci al grupei, care va stabilit câştigătoarea, Olanda - Franţa.

În clasament, Franţa ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de Olanda, 4 puncte, România, 2 puncte, Macedonia de Nord. Primele trei clasate se califică în grupele principale cu punctele obţinute în întâlnirile directe (România va porni cu zero). Celelalte trei echipe care vor completa grupa a doua principală vor proveni din Grupa D (Muntenegru şi două echipe dintre Polonia, Germania şi Spania).

România a pierdut anterior cu Olanda, cu 28-29, şi cu Franţa, cu 21-35.

Min.60 România - Macedonia de Nord 31-23 Final de meci. 

Min.55 România - Macedonia de Nord 28-21 Kiprianovska ratează după o nouă reușită a Crinei Pintea. 

Min.53 România - Macedonia de Nord 27-21 Neagu înscrie golul cu numărul 10 - din 14 aruncări. Pera o cheamă pe bancă pe jucătoarea de la CSM București.

Min.50 România - Macedonia de Nord 26-20 Monica Janeska e anticipată de Daciana Hosu care are câte o surpriză pentru fiecare jucătoare a Macedoniei. Daciana e în zi de grație!

România a înscris până în min.50 26 de goluri din 40 de aruncări.

Min.48 România - Macedonia de Nord 25-20 Neagu încarcă și trage fără șanse pentru portarul Macedoniei.

Min.47 România - Macedonia de Nord 24-18 Crina Pintea face o piruetă și marchează cu siguranță.

Min.45 România - Macedonia de Nord 23-18 România e în grafic pentru victoria sinonimă cu accederea în grupele principale de la EURO 2022. Tanasie a dus scorul la 23-18 și selecționerul Macedoniei a solicitat time out. 

Min.43 România - Macedonia de Nord 22-17 Daciana Hosu are din nou un reflex uluitor și păstrează avansul consistent pentru România. 

Min.40 România - Macedonia de Nord 21-17 România ordonează atacul cu luciditate și, pe fondul unor parade senzaționale ale Dacianei Hosu, elevele luni Pera mențin constant avansul de patru goluri.

Min.37 România - Macedonia de Nord 19-15 Începe să funcționeze și jocul cu extremele, care devin tot mai mobile, dar se și apără fără greșeală. Sonia Seraficeanu înscrie de pe extremă, se joacă într-un ritm infernal. Linia de 9 metri a României pornește o morișcă letală pentru Macedonia. 

Min.34 România - Macedonia de Nord 16-12 Sorina Grozav își arată clasa și România conduce pentru prima dată la patru goluri în acest meci.

A început repriza secundă! 

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a României, cu șase goluri din nouă aruncări, în timp ce Daciana Hosu a avut mai multe intervenții fenomenale. Tricolorele au condus cu 11-8 și 12-9, însă au intrat la cabine doar cu un gol avans. 

 

Min.30 România - Macedonia de Nord 13-12 Final de primă repriză după ce România a avut ultimul atac al primei reprize. 

Min.28 România - Macedonia de Nord 13-11 Vagon de oxigen pentru România după contraatacul fulgerător concretizat de Sonia Seraficeanu, găsită ideal de Daciana Hosu. 

Min.27 România - Macedonia de Nord 12-11 Gazdele înscriu din poartă în poartă și se apropie la un singur gol de tricolore. Florentin Pera simte momentul complicat și cere time out. 

"Fetelor, am condus, suntem peste ele! Aveți încredere!", a spus Pera, la time

Min.25 România - Macedonia de Nord 12-9 În dublă inferioritate numerică, Daciana Hosu parează fantastic o aruncare trimisă de Madjovska. 

Min.24 România - Macedonia de Nord 12-9 Jucăm în inferioritate numerică în urma eliminării Cristinei Neagu, dar Ana Maria Tanasie punctează din extremă.

Min.21 România - Macedonia de Nord 11-8 Ne distanțăm pentru prima dată la trei goluri după reușita pe contraatac a Lorenei Ostase.

Min.20 România - Macedonia de Nord 9-8 Neagu a marcat șase goluri din șapte aruncări în primele 20 de minute ale partidei de la Skopje. Daciana Hosu iese la rampă cu o paradă de zile mari care le inhibă elanul gazdelor.

Min.18 România - Macedonia de Nord 9-8 Vine și primul gol înscris de centrul Eliza Buceschi, dar România lasă spații mari în defensivă. 

Min.15 România - Macedonia de Nord 7-7 După o nouă reușită a Cristinei Neagu, Ristovska egalează. 

Min.12 România - Macedonia de Nord 5-5 Meci greu pentru România care înfruntă o echipă care devine din ce în ce mai agresivă în defensivă. Începe să funcționeze și atacul - relația cu pivotul lasă șah-mat defensiva Macedoniei. Toată greutatea rămâne pe umerii Cristinei Neagu, care e principala gură de tun a României. 

Min.9 România - Macedonia de Nord 3-2 Debevska nu iartă dintr-o poziție ideală, pe fondul unei defensive imobilă a României.

Min.8 România - Macedonia de Nord 3-1 Poziționalul începe să funcționeze, iar Diana Seraficeanu apapre pe al doilea pivot și marchează. 

Min.6 România - Macedonia de Nord 2-1 Cristina Neagu simte care sunt punctele nevralgice ale adversarelor și înscrie din nou. 

Min.4 România - Macedonia de Nord 1-1 Rizojska găsește o breșă liberă după o acțiunea în mare viteză și înscrie cu lejeritate. 

Min.2 România - Macedonia de Nord 1-0 Cristina Neagu pătrunde central pe un culoar liber și înscrie cu o aruncare violentă.

A început meciul! În poarta României e Yulia Dumanska.

S-au intonat cele două imnuri, gazdele sunt susținute la Skopje de peste 3.000 de suporteri, care creează o acustică infernală.

Știrea inițială!

Cristina Neagu și compania au pierdut primele două meciuri din grupa preliminară, 28-29 cu Olanda și 21-35 cu Franța, dar pot ajunge în grupele principale și cu un rezultat de egalitate în partida cu ex-iugoslavele.

După două eșecuri în primele meciuri ale grupei preliminare C de la EHF Euro 2022, 28-29 cu Olanda și 21-35 cu Franța, naționala de handbal feminin a României joacă astăzi cu Macedonia de Nord, de la ora 19:00, partida decisivă pentru calificarea în grupele principale ale turneului final.

Având un golaveraj mai bun, fetelor noastre le este de ajuns pentru calificare și un rezultat de egalitate cu ex-iugoslavele.

Odată ajunsă însă în grupele principale, România practic nu va mai avea nicio șansă la semifinalele Euro pentru că va porni de la zero puncte din cauza eșecurilor cu Olanda și Franța, echipe calificate din grupa preliminară C.

Rezultatele de marți de la EHF Euro 2022

Grupa A

Croația - Elveția 26-26

Norvegia - Ungaria 32-22

*S-au calificat în grupa principală Norvegia, Croația și Ungaria

Grupa B

Slovenia - Serbia 27-24

Danemarca - Suedia 25-23

*S-au calificat în grupa principală Suedia, Danemarca și Slovenia

Cum arată Grupa principală 1

Norvegia 4 puncte

Suedia 2 p

Danemarca 2 p

Croația 2 p

Slovenia 2 p

Ungaria 0 p

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!