Cristina Neagu Echipa Nationala Handbal Handbal

Prima reacție a Cristinei Neagu după revenirea în echipa națională

România va juca miercuri, la Mioveni, contra Danemarcei, în calificările pentru turneul final al Campionatului European.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Martie 2022, 10:53
Data actualizarii: Marti 01 Martie 2022, 11:00

Pentru naționala feminină de handbal a României primăvara începe cu o veste foarte bună și cu două meciuri „șoc”. Cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, a revenit la prima reprezentativă și se pregătește pentru ”dubla” cu Danemarca, din preliminariile Campionatului European. Primul meci va avea loc mâine, 2 martie, la Mioveni.

Retrasă temporar de la națională în a doua parte a anului trecut, Cristina se bucură că a revenit la echipă. 

”Uite că a venit și primăvara, a venit 1 Martie și sincer mă bucur să prind lucrul ăsta aici, alături de echipa națională, alături de fete. Mă bucur că am revenit, deși cred că cea mai bună decizie pe care am luat-o a fost aceea de a rămâne acasă la Campionatul Mondial, pentru că în felul acesta am reușit să am mai multă grijă de mine, de corpul meu, de accidentările pe care le am”, a declarat Cristina Neagu, căpitanul naționalei feminine de handbal a României.

Ce spune selecționerul naționalei de handbal

”Cristina e un român din acela foarte patriot și n-aș putea s-o spun altfel decât prin lucrurile pe care le demonstrează pe teren. Ne bucură revenirea ei, din păcate avem alte lipsuri, dar asta e viața”, afirmă Adrian Vasile, selecționer naționala feminină de handbal a României.

Meciul contra medaliatei cu bronz de la Mondialele din decembrie, Danemarca, e așteptat cu nerăbdare.

”Ne convine să jucăm împotriva unor adversari foarte puternici. Pentru că avem ținta de a merge la Paris în 2024 și cred că nu poți face altfel decât dacă ești testat împotriva celor mai buni”, susține Adrian Vasile, selecționer naționala feminină de handbal a României.

  • "E o partidă foarte importantă pentru noi, jucăm în fața propriilor spectatori și ne dorim să facem un meci bun și să obținem o victorie” – Cristina Neagu, handbalistă naționala României. 

Un atu important al echipei noastre în meciul de miercuri îl va reprezenta publicul.

”Întotdeauna când am jucat astfel de meciuri acasă publicul a fost alături de noi, indiferent pe locul unde am jucat și de fiecare dată s-a simțit ca al optulea jucător. Ceea ce e foarte important pentru noi”, completează Crina Pintea. ”Cred că nu s-a mai întâmplat să jucăm acasă împotriva Danemarcei, s-a întâmplat poate împotriva Rusiei sau Norvegiei, și de fiecare dată sala a fost plină” , a concluzionat Cristina Neagu. 

Modifică setările cookies