Handbal

Pregatiri pentru Mondial | Nationala de handbal feminin are un nou secund: Costica Buceschi, alaturi de suedezul Ryde pe banca

Echipa nationala de handbal feminin, care a inceput preliminariile pentru EURO, insa care se pregateste si pentru turneul final al Campionatului Mondial din Danemarca, din luna decembrie, are un nou antrenor secund.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Octombrie 2015, 16:58
Data actualizarii: Marti 27 Octombrie 2015, 17:06

Costica Buceschi, unul dintre antrenorii experimentati din handbalul romanesc, fost campion al ligii nationale cu HCM Baia Mare, a fost numit secund al lui Tomas Ryde la echipa nationala.

Buceschi, castigator al titlului ligii nationale in 2014, il inlocuieste in functie pe Bogdan Burcea, cel care a luat decizia de a parasi stafful echipei nationale.

"Bogdan Burcea a renuntat la aceasta pozitie din motive personale. Conducerea federatiei ii multumeste lui Bogdan pentru intreaga munca depusa la nationala, mai ales ca aceasta a fost concomitenta cu obligatiile pe care le avea fata de echipa sa de club", a anuntat FRH prin intermediul unui comunicat.

"Numirea lui Costica Buchesti a fost facuta de comun acord cu Tomas Ryde, cei doi urmand sa fie cuplul care va conduce nationala la Campionatului Mondial din decembrie, in Danemarca. Obiectivul fixat de conducerea FRH ramane acelasi: clasarea pe un loc care sa ne pastreze in cursa pentru calificarea la JO de la Rio 2016. Noua formula de conducere isi va incepe activitatea imediat", a mai notat FRH.

Echipa nationala a Romaniei va juca la CM in grupa D, din care mai fac parte Norvegia, Spania, Rusia, Puerto Rico si Kazakhstan.

Turneul final al Campionatului Mondial se va desfasura intre 5 si 20 decembrie.

Modifică setările cookies