Marian Cozma Handbal

Marian Cozma va primi titlul de Maestru Emerit al Sportului!

Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a declarat, marti, agentiei Mediafax, ca handbalistul Marian Cozma, va primi, prin exceptie, dupa propunerea inaintata de Federatia Romana de Handbal, titlul de Maestru Emerit al Sportului.
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Februarie 2009, 16:42
Data actualizarii: Marti 10 Februarie 2009, 17:07

"La propunerea Federatiei Romane de Handbal, Ministerul Tineretului si Sportului ii va acorda, prin exceptie, fostului handbalist Marian Cozma, titlul de Maestru Emerit al Sportului", a spus Ridzi.

Ministrul Tineretului si Sportului a mentionat ca a vorbit cu toate Directiile Judetene de Tineret si Sport pe unde va trece cortegiul funerar. "Am vorbit cu toate DJTS-urile. Cortegiul funerar va intra in tara prin vama Nadlac, urmand a merge pe traseul Arad, unde va fi asteptat de echipa locala de handbal. Apoi, va merge pe traseul Deva-Sibiu-Ramnicu Valcea-Pitesti-Bucuresti", a completat Ridzi, care a mentionat ca se vor lua toate masurile legale pentru sprijinirea financiara a familiei fostului handbalist.
Componentul nationalei Romaniei si al formatiei ungare MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost injunghiat mortal, in noaptea de sambata spre duminica, la un restaurant din orasul unde juca, in altercatie fiind implicati si alti doi coechipieri, sarbul Zarko Sesum si croatul Ivan Pesici.

Handbalistul roman in varsta de 26 de ani a fost injunghiat in inima, fiind singurul dintre cei trei care si-a pierdut viata. Coechipierii sai au fost transportati la spital, cu rani serioase, tot prin injunghiere. Marian Cozma, care a participat cu nationala Romaniei la Campionatul Mondial din Croatia, a debutat in reprezentativa in 2002, intr-un meci impotriva Belarus. Inainte de transferul la Veszprem din 2006, Marian Cozma a evoluat la Dinamo Bucuresti.

Modifică setările cookies