IDEEA DE AUR din spatele noii generatii de campioane din Romania. De la Muhammad Ali, Bolt si Phelps, la o echipa Mondiala

IDEEA DE AUR din spatele noii generatii de campioane din Romania. De la Muhammad Ali, Bolt si Phelps, la o echipa Mondiala

4 august 2014. In spatele unui panou pe care scria "Wold Champion", o gasca de pustoaice tipa, danseaza si canta "Rooooomaniaaa!". Am devenit campioni mondiali la U18, dupa un meci in care Romania a dominat categoric Germania si a invins-o cu 32-21.

Succesul inspira. Performanta poate transforma generatiile. Victoria devine contagioasa. Aurul este notiunea suprema in sport care le aduna pe toate. Pentru o generatie de campioane mondiale a venit si o idee de aur. Asa, titlul mondial castigat de junioare la handbal s-a transformat intr-o poveste in care succesul poate fi impartit cu toti romanii.

"August 2014. Romania devine campiona mondiala la handbal sub 18 ani invingand in finala Germania. Dar batandu-le rau, nu asa. Citesc pe FB-ul lui Boti - implicat si in handbal, pentru cine inca nu stie - ca au facut un poster, genul clasic si OK cu poza cu echipa. Vad asta si ii spun ca am ideea inca la sertar si il intreb daca nu ar vrea sa o facem asa.", asa incepe povestea spusa de Alexandru Pomana a posterelor unice in Romania cu insertii de aur din medaliile campioanelor mondiale la U18. Alexandru Pomana este specialist in strategie de media si creativ care a facut parte din prima echipa romaneasca premiata la Cannes, in 2007.

Nu era pentru prima data cand Alex a propus aceasta idee. Muhammad Ali, Usain Bolt si Michael Phelps sunt alte nume in jurul carora a construit o idee de aur. Pe contul sau de Facebook, Alex Pomana mai scrie:

"In 2012 ii scriam un mail lui Jean Claude Biver, un tatic al orologiei elvetiene, cel care a reinventat industria de ceasuri asa cum o vedem astazi. Aveam o idee. El m-a directionat catre Valerie Servageon, directoarea de marketing Hublot. Ideea era simpla: voi il aveti sub contract pe Usain Bolt - el tocmai castigase un aur olimpic - tot voi aveti o colectie de ceasuri dedicate lui. Ce sa vezi, colectie premium, cu aur. Haideti sa pilim 1 gram din medalia lui Bolt, de undeva de pe margine, sa nu o stricam, si sa il inseram in aurul cu care se face limba ceasului. Astfel, ceasul spune o poveste si te va face sa iti tremure mana. Am fost pus in garda ca odata ce abordezi asa problema, pe mail, oamenii nu isi vor bate capul sa cumpere vreo idee de la tine, doar iti multumesc si, daca le place, spun ca o aveau. Nu-i problema, oricum nu aveam nimic de pierdut."

"Oook, hai la Omega, care il are pe Michael Phelps. Am mailuit cu seful Octagon, cea mai mare firma de marketing sportiv din State, managerul lui Phelps. Si i-am zis sa ia aur din toate medaliile lui Phelps si sa faca acest ceas special Omega. Mi-a zis ca ii place, dar ca nu este ceva ce ar vrea sa faca Phelps acum, cand inca e in activitate."

"Ooook. Sports Illustrated implinea 60 de ani in 2014. Muhammad Ali era al doilea cel mai prezent om pe coperta in acest timp; Ali avea o medalie castigata la Atlanta (pierduta intre timp, dar i-au dat alta in loc apoi – deci avea una), am zis sa faca o editie speciala care sa aiba in cerneala cu care se printeaza aur pilit din medalia lui Ali. Ce numar de Sports Illustrated ar fi fost acela pt americani! Le-a placut, a stat ceva timp la ei la marketing, iar apoi mi-au zis ca au avut niste probleme interne si de negociere si ca nu se intampla."

Victoria Romaniei la handbal l-a inspirat sa duca ideea mai departe. Alaturi de BRD, posterele cu insertii de aur din medaliile jucatoarelor, cu mesajul "Exista aur in fiecare dintre noi", au fost lansate.

"Si, de aici, cu ajutorul colegilor din Leo - Razvan Capanescu, pustilor simpatici Bianca Dumitraşcu si Razvan Ghilencea, echipa de pe proiect, Alex Covrig, Razvanica Pricop, Victor Stroe, plus ceilalti care au pus umarul, inclusiv minunatii de la TheCell - Teodor Cucu, a iesit posterul cu insertie din medaliile campioanelor." - Alexandru Pomana.

VIDEO PROTVPLUS.RO

România este în scenariul verde. Premierul spune să nu ne așteptăm la o relaxare prea mare
BRAT
Modifică setările cookies