Grupa teribila pentru Neagu & Co la Mondialul din Danemarca: doua campioane mondiale si bronzul de la JO ii ies in cale Romaniei

Naţionala feminina de handbal a Romaniei va evolua in Grupa D la Campionatului Mondial de anul acesta, din Danemarca, alaturi de Norvegia, Spania, Rusia, Puerto Rico si Kazahstan.

Norvegia este dubla campioana mondiala (1999, 2011), Spania este medaliata cu bronz in 2011, iar Rusia are patru titluri (2001, 2005 - dupa finala cu România, 2007, 2009). Totodata, Norvegia este campioana europeana si olimpica en titre, iar Spania este vicecampioana europeana si medaliata cu bronz la JO 2012.

Meciurile din Grupa D se vor desfasura la Frederikshavn, Mondialul urmand sa se desfasoare in perioada 5-20 decembrie. 

Tricolorele vor debuta pe 5 decembrie, cu Puerto Rico, iar celelalte meciuri din grupa vor fi Spania - Kazahstan si Norvegia - Rusia. Pe 7 decembrie, echipa Romaniei va infrunta Kazahstanul, pe 8 decembrie Spania, pe 10 decembrie Norvegia, iar pe 11 decembrie Romania va infrunta Rusia.

Primele patru clasate se califica in optimile de finala. 

Romania s-a calificat la turneul final dupa un baraj cu Serbia, invingând cu 32-26 in deplasare si pierzand cu 24-28 la Cluj.

Celelalte trei grupe

Grupa A (Herning): Danemarca, Muntenegru, Ungaria, Japonia, Tunisia, Serbia;
Grupa B (Naestved): Cuba, Suedia, Olanda, Polonia, China, Angola;
Grupa C (Kolding): Brazilia, Franţa, Argentina, Coreea de Sud, RD Congo, Germania. 

Brazilia este campioana mondiala en titre, iar Serbia este vicecampioana. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Florin Cîțu, ministru interimar al Sănătății. „Rămâne o prioritate să asigurăm cele 1.600 de paturi ATI”
BRAT
Modifică setările cookies