FRH Constantin Din Romania - Muntenegru Handbal

EXCLUSIV FRH, reacție acidă la adresa arbitrajului din România - Muntenegru 34-35: „Vom lua legătura cu Federația Europeană”

România - Muntenegru a fost meciul de care „tricolorele” depindeau cel mai mult pentru calificarea în semifinalele EHF EURO.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 16 Noiembrie 2022, 17:31
Data actualizarii: Miercuri 16 Noiembrie 2022, 17:37

Însă, arbitrajul le-a dezavantajat enorm pe elevelele lui Florentin Pera. Câteva greșeli au fost suficiente ca România să piardă la un singur gol cu Muntenegru, terminat 34-35, în defavoarea „tricolorelor”.

Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, a vorbit despre arbitrajul din România - Muntenegru și a evidențiat faptul că va trimite o sesizare la EHF, pentru maniera dezavantajoasă în care a fost tratată naționala.


O să facem și hârtie către Federația Europeană, că a afiliat acestei federații în care să ne spunem părerile. Modul de selecție și de evaluare a arbitrilor care participă la acest Campionat European nu este cel mai potrivit. Nu este normal ca echipele să fie cobai pentru arbitrii fără experiență.

Nu e normal ca aici să fie prezenți arbitrii de slabă calitate. A fost un arbitraj foarte, foarte slab. Din ce cauză? Este greu să găsim răspunsul., a spus Consantin Din pentru PRO TV.

România - Muntenegru 34-35 (18-18)

Elevele lui Florentin Pera aveau nevoie de victorie pentru a spera la semifinale. Dacă ar fi învins echipa celebrei Bojana Popovici. 

Cu un joc elaborat în atac și cu o defensivă care nu a arătat puncte vulberabile, România a jucat de la egal la egal cu Muntenegru, ba chiar a condus de mai multe ori formația Bojanei Popovic.

Elanul româncelor a fost inhibat și de deciziile celor două arbitre din Austria, Ana Vranes și Marlis Wenninger, care au dictat decizii revoltătoare în prima repriză, hotărâri care au enervat-o la culme pe Cristina Neagu, blocată deseori dur de muntenegrence. 

În urma rezultatului, România, în pofida unui meci foarte bun, rămâne cu 2 puncte, iar Muntenegru, cu 6, obţine calificarea în semifinale. În primul meci din grupa II, tricolorele au învins Spania, cu 28-27.

Modifică setările cookies