VIDEO | Cristina Neagu a pilotat cu peste 200 km/h pe circuitul unde se organizeaza cursa de Formula 1 din Austria

Sportivii CSM Bucuresti, Cristina Neagu (handbal) si Florin Vlaicu (rugby), dar si skater-ul Mihnea Groseanu, au avut ocazia sa testeze pe circuitul de la Spielberg, o zi intreaga, masini cu multi cai putere.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Iulie 2018, 20:19
Data actualizarii: Vineri 20 Iulie 2018, 20:51

Sportivii si-au incheiat vacanta cu o experienta auto chiar pe circuitul de Formula 1 Red Bull Ring (Spielberg, Styria, Austria), unde se organizeaza Marele Premiu al Austriei la Formula 1 inca din 1970. Cea mai buna jucatoare de handbal a lumii, Cristina Neagu, este obisnuita cu viteza, daca luam in considerare ca atunci cand arunca la poarta viteza mingii poate depasi chiar si 100 km/h. "Fiecare dintre cele trei experiente a avut farmecul ei. Derapajul controlat si drifturile au avut farmecul lor, viteza a fost data de KTM X-Bow pe circuit si aici chiar probabil ca am simtit ceea ce simte si un pilot de Formula 1 in monopostul sau, insa clar la o cota mult mai mica, iar cu Buggy-ul m-am distrat mai mult decat ma asteptam, traseul fiind realizat in asa fel incat obstacolele te puneau in dificultate pe intreg traseul", a spus Cristina Neagu.
 
Cel mai bun marcator din toate timpurile al echipei nationale de rugby a Romaniei, Florin Vlaicu, este si el un mare amator de masini puternice, iar Mihnea Groseanu este unul dintre cei mai talentati skateri din Romania si si-a testat limitele de conducator auto la numai 5 luni de la dobandirea permisului de conducere.
 
Dimineata a inceput la volanul unui Porsche Cayman S, unde nu numai ca si-au testat limitele apasand acceleratia unei masini cu 350 CP, care ajungea la 100km/h in numai 4.2 secunde, insa au experimentat si derapajul controlat pe suprafata uda a traseului special amenajat si si-au aratat indemanarea de piloti cu cateva drifturi pe care nu ai ocazia sa le exersezi in fiecare zi.
 
Ziua a continuat cu o masina foarte speciala, KTM X-Bow, rod al colaborarii dintre KTM, Dallara si Audi, acesta este un supercar aparte care te duce cu gandul la cursele de F1. Neavand nici macar parbriz, aceasta a fost condusa de sportivi pe circuit imbracati in combinezon si purtand casca de protectie, asemenea pilotilor de Formula 1. KTM X-Bow este propulsata de un motor Audi de 2.0 litri, pe benzina turbosupra alimentat cu intercooler si 4 cilindri in linie. Propulsorul dezvolta 240 de cai putere si atinge 100 km/h in mai putin de 4 secunde. Cristina, Florin si Mihnea au depasit 200 km/h in linie dreapta pe circuitul de Formula 1 de la Red Bull Ring.
 
Si, dupa multa viteza si concentrare pe circuit, la finalul zilei, a venit si vremea sa-si testeze tehnica si indemanarea pe un circuit de off-road, la volanul unui Buggy Polaris. Chiar daca a fost vorba de noroi, nisip, pietris, coborari abrupte sau pietre, nici cele mai grele obstacole nu i-au oprit pe cei trei sportivi sa guste la maxim adrenalina cu totul aparte pe care off-road-ul ti-o ofera.

sursa foto: Red Bull Media House

Modifică setările cookies