Cu cine poate pica Romania la Mondialul de handbal

Echipa Nationala de Handbal Masculin Jocurile Olimpice Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Iunie 2008, 15:27
Data actualizarii: Marti 17 Iunie 2008, 15:35
De 14 ani in afara lumii bune, Romania isi face planuri mari pentru Mondialul de handbal din Croatia.

Romania viseaza cu ochii deschisi inainte de tragerea la sorti a grupelor la Mondialul din Croatia. Ajunsa la turneul final dupa 14 ani de absenta, nationala lui Omer este repartizata in urna a 4-a valorica, alaturi de Rusia, de Coreea de Sud si de o echipa venita din calificarile pan-americane.

Capi de serie sunt campionii lumii, germanii, gazdele din Croatia, campioana Europei, Danemarca, si Franta. Din urna a doua va veni in grupa Romaniei Suedia, Norvegia, Polonia sau echipa care va fi desemnata de EHF castigatoarea barajului intrerupt dintre Bosnia si Ungaria.

Slovacia, din urna a 3-a, pare a fi adversarul cel mai usor. Macedonia, Egipt si Spania pot fi si ele adversarele noastre.

Din urna a 5-a echipele de evitat sunt Serbia si Egipt, in vreme ce Kuweitul si o alta echipa care va veni din calificarile pan-americane ar fi solutiile cele mai bune pentru noi.

Ultima urna este formata din Algeria, Arabia Saudita, Australia si o a treia echipa pan-americana.


"Joi implinesc 50 de ani, iar baietii mi-au facut cadou calificarea la Mondial. Acum pot plusa: sa-mi aduca in dar si o grupa usoara la tragerea la sorti. Poate par nebun, dar eu chiar cred ca o sa trecem de grupe si o sa ne batem de la egal la egal cu toate marile forte." - spune vice-presedintele Petru Paleu.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!