Qatar Campionatul Mondial de Handbal Spania Handbal

Cel mai ciudat mod sa sarbatoresti o calificare in semifinale la Mondial: spaniolii au facut yoga dupa meci! Qatar, marea surpriza

Campionatul mondial de handbal masculin, care are loc in Qatar, si-a aflat cele patru semi-finaliste.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Ianuarie 2015, 09:58
Data actualizarii: Joi 29 Ianuarie 2015, 10:23

Spania s-a calificat in semifinalele Campionatului Mondial de handbal masculin, dupa ce a invins Danemarca la capatul unui meci dramatic.

Spania s-a impus cu 25-24, golul decisiv fiind marcat de Joan Canellas, cel care a punctat de cele mai multe ori pentru nationala iberica (5).

Dupa meci, jucatorii Spaniei au sarbatorit victoria intr-un mod inedit - au facut yoga timp de cateva minute in drum spre vestiare.

Spania va intalni Franta in semifinale.

Este pentru prima data in ultimii 5 ani cand Danemarca nu prinde semifinalele la un turneu final (mondial sau european). Danezii au pierdut ultimele doua finale ale cupei mondiale, cu Franta, respectiv Spania.

In cealalta semifinala, tara gazda, Qatar, va intalni Polonia. Qatar a trecut in sferturi de Germania, nationala care a atras un val de controverse la acest turneu final.

Germania nu s-a calificat la mondial, dar a primit o invitatie din partea qatarezilor, care nu puteau sa conceapa un astfel de turneu fara interesul ridicat din partea suporterilor nemti. Australia, o tara calificata pe criterii sportive, a fost exclusa de la mondial pentru a-i face loc Germaniei.

Qatar, nationala cu jucatori si suporteri cumparati din toata lumea, este marea surpriza a mondialului de handbal. In lot, jumatate dintre jucatori sunt naturalizati, iar fanii au fost angajati in schimbul a 3000 de euro sa sustina frenetic nationala in drum spre visul unei finale mondiale.

La editia precedenta, Qatar a terminat mondialul pe locul 20.

Modifică setările cookies