Cati bani ar putea primi fiecare handbalista pentru bronzul mondial. Dedu face si o dezvaluire interesanta: cum a ajuns Ryde la nationala

Cati bani ar putea primi fiecare handbalista pentru bronzul mondial. Dedu face si o dezvaluire interesanta: cum a ajuns Ryde la nationala

Romania 31-22 Polonia, in finala mica a Campionatului Mondial. Echipa nationala a bifat cea mai mare peformanta a ultimului deceniu, in timp ce Cristina Neagu a devenit cea mai buna marcatoare a turneului final.

Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, a vorbit si el dupa Romania 31-22 Polonia, meci care le-a adus handbalistelor noastre medaliile de bronz la Campionatul Mondial. Presedintele FRF le-a felicitat pe handbaliste si a facut si o dezvaluire interesanta: "Ryde nu s-a aflat intre primii 3-4 antrenori propusi dupa despartirea de Tadici'.

De asemenea, Dedu a spus ca spera ca fiecare handbalista sa primeasca suma de 7.500 de euro pentru bronzul mondial. Asa i-a promis premierul Dacian Ciolos.

"Pe spatele acestor fete scrie Romania. E victoria noastra, a tuturor. FR Handbal s-a bucurat in ultimul timp de foarte mult sprijin din partea Ministerului de Finante si COSR. Toate proiectele au fost indeplinite si finantate. Se pot face atat de multe lucruri la nivel de juniori si copii, dar trebuie finantate.

Dupa ce Tadici a renuntat la nationala, ne-a fost greu sa gasim un selectioner. Am discutat cu toata lumea si am facut o lista impreuna cu Narcisa Lecusanu. Ryde nu era nici in primele 3-4 locuri, nu stiam de performantele lui. E meritul Narcisei ca a fost amintit. Cand am vorbit cu el, mi-am dat seama de capacitatea sa de intelegere a fenomenului.

Ceea ce a facut Tomas a fost ceva nou inclusiv pentru mine. A stiut sa gestioneze lucrurile. Nu a fost nimic intamplator. Ne-a aratat ca lucrurile se pot face si altfel", a spus Alexandru Dedu la Dolce Sport. 

"Sper ca fiecare jucatoare sa incaseze cate 7.500 de euro pentru aceasta performanta", a mai spus Alexandru Dedu.

De asemenea, Narcisa Lecusanu, vicepresedintele FRH, a spus la Dolce Sport ca a primit un mesaj de la Elisabeta Lipa, ministrul tineretului si sportului, care a anuntat-o ca "rentele viagere vor fi dublate".

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cer noros, averse, vânt puternic şi descărcări electrice în Capitală, până duminică seara
BRAT
Modifică setările cookies