Handbal

Bomba la nationala de handbal feminin: suedezul Ryde a plecat, in locul sau vine un alt tehnician urias

Federatia Romana de Handbal anunta o mare surpriza in anul in care Cristina Neagu & Co isi fac planuri pentru Campionatul European din Suedia.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 04 Octombrie 2016, 20:55
Data actualizarii: Miercuri 05 Octombrie 2016, 15:51

Suedezul Tomas Ryde nu va avea ocazia de a merge cu nationala Romaniei la Europeanul care se va desfasura chiar in tara sa.

FRH a incheiat colaborarea cu Ryde, iar locul suedezului va fi luat de un alt nume urias. 

Martin Ambros, antrenorul lui ETO Gyor, castigator al Ligii Campionilor cu formatia maghiara si desemnat cel mai bun antrenor din handabalul mondial in 2013 si 2014, a semnat cu nationala Romaniei pana in 2020.

Ambros va antrena in paralel Romania si ETO Gyor. 

Ca si in mandatul lui Ryde, Costica Buceschi va fi antrenor secund.

"Consider numirea lui Ambros Martin, un antrenor din elita handbalului mondial feminin, ca fiind un nou pas important pentru proiectul nostru Handbalul, Sport National. Venirea sa confirma hotararea noastra de a lucra cu cei mai buni profesionisti din handbalul mondial, atat la nationala de fete, cat si la nationala de baieti, condusa de Xavi Pasqual. Ma bucur enorm ca alaturi de ei sunt antrenori de top din Romania si le multumesc lui Costica Buceschi si lui Eliodor Voica pentru contributia lor la acest proiect. Sunt convins ca mixul de experienta internationala si intelegere a competitiei locale va continua sa dea rezultate la cel mai inalt nivel. Un mare multumesc lui Tomas Ryde pentru colaborarea noastra si rezultatele exceptionale obtinute impreuna. Mult succes in proiectele viitoare", a spus Alexandru Dedu, citat de site-ul FRH. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies