Handbal

Opinia specialistei. Ce spune Aurelia Brădeanu despre naționala de handbal care vineri debutează la Mondial 

România - Iran, primul meci al tricolorelor la Mondialul de Spania, are loc vineri, de la ora 19:00. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Decembrie 2021, 15:35
Data actualizarii: Joi 02 Decembrie 2021, 15:42

Aurelia Brădeanu, vicecampioană mondială la CM din 2005 din Rusia, a vorbit despre naționala României care mâine va debuta la Mondialul din Spania, contra Iranului, meci programat de la ora 19:00, în format LIVE BLOG pe www.sport.ro.

"Dacă nu ai o stângace pe inter dreapta, asta nu înseamnă cănu poți performa ca echipă. Sau în sens invers, nu îți garanteazăneapărat un rezultat foarte bun. Evident, este mai bine să ai și jucătoare de mâna stângă. Uneori este mai ușor de rezolvat anumite situații. 

Dar dacă ne uităm per-asansambu, în handbal trebuie să fii bun pe toate posturile. Au fost echipe mari care au câștigat medalii fără inter dreapta. Chiar eu am trăit pe propria piele mai multe experiențe de acest fel, să joc pe post de inter dreapta, eu fiind jucătoare de mână dreapta. Eu sunt foarte bucuroasă că am putut săînvăț să joc și pe acest post și să ajut și echipa când a fost nevoie de mine.

âEste foarte adevărat, nu este ușor săjoci de obicei pe un alt post la echipa de club, iar la națională să joci direct inter dreapta. Eu cred că avem jucătoare în România care se pot descurca bine și pe inter dreapta, fiind aruncătoare de mâna dreaptă, dar totul trebuie antrenat", a spus Aurelia Brădeanu, pentru eurosport.ro. 

  • Tricolorele au ajuns de ieri în Spania, iar azi vor face primul antrenament pe tărâm iberic. Fetele lui Adi Vasle vor debuta la CM mâine, contra Iranului, de la ora 19.00. 

Al doilea joc din prima grupă, este programat la 5 decembrie, contra naționalei din Kazahstan, iar ultimul joc din Grupa C al româncelor este cu Norvegia, la 7 decembrie. Primele trei clasate din fiecare grupă merg mai departe în Grupele Principale. Acest turneu final este primul cu 32 de echipe, 8 în plus față de numărul formațiilor care se aliniau la start în trecut.

  • România bifează o adevărată performanță, fiind singura națională prezentă la toate cele 25 de ediții ale Campionatelor Mondiale (incluzând-o și pe actuala)

La ultima ediţie a CM, din 2019, tricolorele s-au clasat pe locul 12. De-a lungul istoriei, România a cucerit la CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

Modifică setările cookies