Rusia - Romania 33-31, in ultimul turneu amical inainte de CM!

Autor: Sport.ro
Sambata 21 Noiembrie 2009, 17:29
Rusia - Romania 33-31, in ultimul turneu amical inainte de CM!

Echipa de handbal feminin a Romaniei a fost invinsa vineri, la Trondheim, de reprezentativa similara a Rusiei, cu scorul de 33-31 (19-15), in primul meci din turneul amical Mobelringen Cup.

Noul capitan al nationalei, Cristina Varzaru a deschis scorul (min. 3), dar dupa 3-3 (min. 5), echilibrul s-a rupt rapid, rusoaicele reusind sa se detaseze la 3-10, in doar cinci minute. Ratarile, dar mai ales replierea tarzie si apararea "visatoare" au fost fatidice pentru tricolore (4-12, min. 15). Treptat insa, elevele lui Radu Voina au intrat in ritmul obisnuit de joc, reusind sa recupereze (14-16, min. 25), mai ales datorita preciziei la finalizare a extremei Cristina Varzaru, autoare a 7 goluri pana atunci. La pauza: 15-19.

La reluare, meciul s-a disputat sub semnul ratarilor copilaresti. Romania a pierdut 4-5 atacuri cu mare usurinta, esuand in incercarea de a egala, in fata unei adversare la fel de lipsita de concentrare (19-22, min. 38). Interventiile portarului Stanciu, dar si un gol spectaculos al lui Tivadar, din poarta in poarta, a readus Romania in lupta (23-26, min. 44). Tricolorele au fortat spre final, 26-27 (min. 50), arbitrajul cuplului danez l-a enervat pana si pe calmul Radu Voina, care a primit cartonas galben (min. 53), in timp ce in tribune, publicul nordic facea galerie echipei Romaniei. "E foarte bine apararea, fetelor!", si-a incurajat antrenorul Voina jucatoarele la ultimul time-out, dar acestea nu au mai gasit forta de a intoarce soarta partidei. Scor final, 31-33, dupa un meci cu evolutii contrastante ale echipei Romaniei, dar datatoare de sperante pe alocuri, in perspectiva participarii la CM din China.

Marcatoarele echipei Romaniei au fost Varzaru 11 goluri, Stanca 6, Neagu 4, Lecusanu 2, Maier 2, Puscasu 2, Fiera 2, Tivadar 1, Nechita 1, in timp ce Rusia le-a avut in prim-plan pe Dmitrieva, cu 7 goluri, si pe Kochetova, cu 6.

La ultima intalnire dintre cele doua formatii, in septembrie la Cupa Mondiala din Danemarca, Rusia s-a impus la pas, 35-25, dar Romania a castigat ulterior competitia.

Sambata, Romania va juca in compania echipei tarii gazda Norvegia (ora 17.15), iar in ultima partida, programata duminica, impotriva Croatiei (ora 18.00).

Dupa incheierea turneului din Norvegia, echipa Romaniei va mai sustine doua ultime partide de verificare, cu lotul B al tricolorelor (25 si 26 noiembrie, la Ramnicu Valcea), iar apoi va pleca in China, la Campionatul Mondial (in 28 noiembrie).

Moțiunea de cenzură, dezbătută și votată în Parlament, marți. De câte voturi mai are nevoie Opoziția
BRAT