Presa din Spania: "Becali=presedintele-dictator al decazutei Steaua!"

Autor: Sport.ro
Marti 24 Noiembrie 2009, 11:37
Presa din Spania: "Becali=presedintele-dictator al decazutei Steaua!"

Presa din Spania scrie in ziua meciului dintre Unirea Urziceni si FC Sevilla ca aceasta confruntare seamana cu cea dintre David si Golliat.

"Un punct pentru locul 1. Sevilla, care face ravagii in Europa fara sa ia prizonieri, isi masoara fortele cu Unirea, cu intentia de a-si asigura matematic locul 1. Un punct e de ajuns, dar Sevilla vrea victoria. Unirea poate obtine si ea biletele pentru primavara europeana, o realizare de necrezut la inceput. O victorie impotriva andaluzilor ar duce modesta echipa romana in faza urmatoare a competitiei. Un lucru absolut incredibil acum trei ani, cand Unirea debuta in Liga I. Brandan si Bilasco vor fi principalele pericole pentru trupa lui Jimenez", a scris Marca, prezentand si probabila echipa de start a spaniolilor: 13. J. Varas - 17. S. Sanchez, 24. Konko, 3. Dragutinovici, 18. F. Navarro - 7. J. Navas, 23. Lolo, 11. Renato, 16. Capel - 12. Kanoute, 19. Negredo.

Publicatia El Mundo-Andalucia face o radiografie a Capitalei Romaniei. "Doua lumi la Bucuresti, un oras al contrastelor. Numit pe vremuri micul Paris, renascut din propria cenusa, se uita incet-incet spre Europa. Un loc la intretaierea dintre trecutul devastator si viitorul promitator. Aici va avea loc intalnirea dintre Unirea si Sevilla. Pentru unii inseamna lansarea spre stele, pentru altii rescrierea legendei dintre David si Goliat. Mai e o diferenta. In contrast cu anonimatul in care prefera sa stea presedintele umilei Urziceni, Del Nido (n.r. - presedintele FC Sevilla) e in centrul atentiei. Acesta a cinat luni seara cu Gigi Becali (presedinte-dictador al decazutei Steaua, politician, om de afaceri si cu celebritate indoielnica). Superioritatea Sevillei asupra Unirii e evidenta. Surprinzatoarea Unirea, a doua in grupa, poate realiza miracolul daca invinge", a scris El Mundo.Ziarul Diario Siglo XXI a scris: "Unirea vrea sa treaca de Sevilla si sa obtina calificarea, Sevilla lupta sa termine in pozitia de lider". "Sevilla doreste sa mentina parcursul european perfect. Unirea ar avea nevoie de trei puncte pentru a fi sigur in optimi. In cazul unei infrangeri, locul doi e in pericol. Oricum, elevii lui Dan Petrescu au depasit statutul de novici necunoscuti, devenind o surpriza. La Sevilla a fost un meci inchis si complicat", a comentat Diario Siglo XXI.

El Sevilla a subliniat ca echipa spaniola lupta pentru locul 1 și premiul de 800.000 de euro de la UEFA in caz de victorie: "Petrescu stie ca e la un pas sa scrie istorie, dar Sevilla e favorita".

Diario de Navarra scrie ca "Sevilla lupta pentru bani si prestigiu"."Sevilla isi poate asigura locul 1 in grupa, doar sa bata pe Unirea. Chiar si o remiza e buna, Sevilla urmand sa intalneasca o echipa care continua sa uimeasca. O echipa fara staruri, dar bine strunita de Dan Petrescu", a comentat publicatia spaniola.

Cotidianul Sport a titrat: "Sevilla vrea sa termine treaba si sa incheie in top". "Un egal ar consolida hegemonia Sevillei in grupa G. Unirea va miza din nou pe cele mai bune arme ale sale: disciplina defensiva și consistenta in atac", a scris Sport.

"Sevilla termina prima daca invinge la Bucuresti", a notat cotidianul As. "Cosmarul lui Dan Petrescu poarta un nume: Luis Fabiano . Unirea are sanse serioase sa mearga mai departe de le locul 2. Se apara bine si fructifica sansele pe care le are. Acum va musca. Sevilla si-a facut temele, va juca la Bucuresti intr-un loc familiar, unde a mai batut de doua ori pe Steaua", a scris As.

Sursa: Mediafax

Alashkert - FCSB, in turul 2 al UEFA Europa League, se vede joia viitoare, de la 20:00, IN DIRECT la ProTV

LIVE VIDEO Simona Halep își prezintă trofeul la bordul unui autobuz etajat, la Constanța
BRAT