OFICIAL! UEFA a anuntat cati bani castiga Steaua in grupele Champions League! Buget asigurat pentru campionii Romaniei!

Autor: Sport.ro
Luni 16 Septembrie 2013, 16:21
OFICIAL! UEFA a anuntat cati bani castiga Steaua in grupele Champions League! Buget asigurat pentru campionii Romaniei!

►Sign up for Europa! Pandurii – Dnepr, joi 19 septembrie ora 20:00, IN DIRECT PRO TV si Voyo.ro!

Cele 32 de cluburi calificate in faza grupelor Ligii Campionilor vor primi de la UEFA minimum 8,6 milioane de euro fiecare, in timp ce castigatoarea competitiei ar putea incasa in total 37,4 milioane de euro, fara a include in aceasta suma banii proveniti din drepturile TV.

Pe langa cele 8,6 milioane de euro de echipa, care recompenseaza prezenta in grupe, UEFA va acorda un milion de euro pentru fiecare victorie si cate 500.000 de euro pentru un rezultat de egalitate, inregistrate in aceasta faza.
Calificarea in optimile de finala va fi premiata cu 3,5 milioane de euro, prezenta in sferturi cu 3,9 milioane de euro, iar accederea in semifinale cu 4,9 milioane de euro.

Castigatoarea, ce va fi stabilita la 24 mai, la Lisabona, va incasa inca 10,5 milioane de euro, iar finalista 6,5 milioane de euro. Premiul maxim, pentru echipa care se impune in toate partidele din grupa, ajunge la 37,4 milioane de euro.
La toate aceste premii sportive se vor adauga cele din drepturile de televizare, care vor fi stabilite la finalul competitiei.

Anul trecut, echipa cu cele mai mari premii nu a fost castigatoarea competitiei, Bayern Munchen (55,046 de milioane de euro) si nici finalista, Borussia Dortmund (54,161 de milioane de euro), ci Juventus Torino, formatie eliminata in sferturile de finala, care a incasat 65,3 milioane de euro. Aceasta situatie a fost posibila datorita cotei de 44,815 de milioane de euro ce i-a revenit gruparii italiene din drepturile TV, fata de numai 19,146 milioane de euro in cazul clubului bavarez.

Romania este reprezentata in editia din acest an a Ligii Campionilor de Steaua Bucuresti, care face parte din Grupa E, alaturi de Chelsea, Schalke 04 si FC Basel.

Meciurile din faza grupelor incep marti, dar Steaua va juca, miercuri, in deplasare, cu Schalke 04, in prima etapa.

Sursa: Mediafax
 

USR şi PLUS fuzionează sâmbătă, într-un congres online. Cine va conduce partidul
BRAT